VIKTORIAVARGA 2020-as tavaszi–nyári kollekciója

2020. április 09.
Elindult a tavaszi-nyári szezon a VIKTORIAVARGA Budapest márka életében is. Az új kollekció az Anew nevet kapta.

A kortárs, fehérben úszó Moszkva hangulatát hívja életre a ruhákon keresztül: a hosszú séták a széles, végeláthatatlan körutakon, a város komplex történetei, az egyszerre jelenlévő modernitás és történelem, valamint az összehasonlíthatatlan naplemente adták az inspirációt. Jellemző épületek és kulturális jelenségek, mint például a fantasztikus Bolsoj Színház, a Boldog Vazul székesegyház vagy a matrjoska is megjelennek az egyes darabok szabásában, illetve mintáiban, néhol erőteljesebben, néhol alig érzékelhetően.

A keleti napkelte lágy világosságát jelképezi a menta, a türkiz, a zöld és a fehér, amelyekhez a naplemente árnyékait idéző vörös, lila és pink párosul, létrehozva egy teljes spektrumot. A kollekció romantikus darabjai gazdagon applikáltak, pomponok, nagy masnik és többféle réteg jelenik meg, a tervező sok virágmotívumot használ, gyakran kézi festéssel. A selyem továbbra is domináns anyag, amelyhez új csipkék és a tüll társulnak. A rövid és midi hossz jellemző, hangsúlyosak a derekak, a sziluettek pedig vékonyak. A lágy, tiszta szabásvonalakat gazdag kiegészítők ellensúlyozzák: gallérok, övek, fejdíszek, organza kézelők. Jelen van tehát az óvilág esztétikuma – megújulva.


„Számomra nagyon fontos inspirációt jelent az utazás, eddig minden kollekcióm alapját egy-egy ország vagy város adta. Ezúttal sincs ez másként, legutóbb Moszkva volt rám nagy hatással. Nem számítottam rá, hogy ilyen modern, színes és energikus város, amely összehasonlíthatatlan és egyedi. Ezt az élményt szerettem volna formába önteni és megmutatni” – mondta Varga Viktória, a márka alapítója és tervezője.

Fotó: Vágó Csaba

18 fotó megtekintése