A szajkó éneke ihlette meg idén a Lilla Sellei táskamárkát

2020. szeptember 22.
„Ahol él, ott szavától hangos az erdő, rendes szava pedig hasonlít a mátyás szólamhoz, azért népies neve Mátyás. Sándor István uram régi szókönyvében zajgónak is mondja a zajtól, amelyet csap és amiből aztán a szajkó származnék.” A fenti idézet Herman Ottó Természeti Képek című könyvében található a (mátyás) szajkóról szóló résznél. Ez a madár ihlette a Lilla Sellei Bags legfrissebb kollekcióját, a 2020/2021-es őszi–téli szezonra szánt gyűjteményét.

„Amikor néhány éve az agglomerációba költöztünk, a kertben elég hamar felfigyeltem egy számomra addig ismeretlen, színes, nagyobb madárra, ami nagyon gyakran felbukkant. Ez volt a szajkó, amit a tavaszi karantén alatt még többet láttam” – mondta a tervező az ihletet adó madárról.

A táskák színvilágában a szajkó árnyalatai köszönnek vissza: fekete, sötétkék és mályva. Az alapanyagok tekintetében is újdonságot hozott ez a gyűjtemény. „Úgy gondoltam, a madár kecsességét, kifinomultságát egy olyan anyag képes leginkább visszaadni, mint a bársony” – mesélte Lilla. Az új alapanyaggal a kísérleteket más tavasszal elkezdték, hogy a legtökéletesebb és legpraktikusabb táskák kerülhessenek az új kollekcióba. Mivel a bársony könnyedebb anyag, ezért övtáskák, koktéltáskák és variálható PRO hátizsákok készültek belőle. A koktéltáskák biztosan pompásan mutatnak majd a karácsonyi partikon, míg a hátizsákok a hétköznapok csinos társai lehetnek.

A bársony és a szajkó színei mellett egy új softshell minta is készült a madárral, amit ezúttal is Lilla férje, Ungváry Róbert rajzolt meg. Az egyedi mintás softshellből a már jól megszokott fazonok, variálható PRO, közepes, nagyméretű hátizsákok, övtáskák és koktéltáskák készültek.

„Rengeteget járunk Csákberény környékén, így nem kellett sokáig keresgélnem a megfelelő, légies és szabadság érzését megtestesítő helyszínt. Adta magát, hogy az itt található dolomitos sziklákon és dombokon készüljenek el a fotók” – mesélte a tervező. A képekkel egy olyan világot szerettek volna teremteni, ami természetközeli, ugyanakkor nagyon nőies és laza, kicsit olyan, ahogyan a mai kisasszonyok bolyonganának a dombok között.

A táskákhoz készült anyagban és színben harmonizáló maxiszoknya mályva és sötétkék színben, ezek alkottak egy-egy szettet. Valamint a kollekció részeként megújult a nyáron bevezetett, fekete oversize fodros ruha is. A ruha a pamutfodor fölé egy extra, puha tüllréteget kapott ebből az alkalomból. Ez a ruha látható egy nagyon laza farmerdzsekivel a szőke hajú modellen. A nyáron nagy sikert aratott softshell zsebes pólóknak is elkészült a kollekcióhoz passzoló verziója: a fekete pamutpólókat díszíti egy-egy szajkós zseb.

A képekért ezúttal is Hámori Zsófia felelt, a sminket Sipos-Lenkey Annamária, míg a hajakat Tábori Kyra készítette el, a ruhákat Engel Nóri állította össze, a modell ezúttal is Mészáros Emese és Mészáros Marina voltak (a névegyezés puszta véletlen, a modellek nem rokonok). A csapat most két videóssal is bővült, hiszen a Love on the Weekend Film, azaz Egyed Zsófia és Hunyadi László mozgóképben örökítette meg a hangulatot és a kollekció világát.

5 fotó megtekintése

Olvass tovább!