Szépen válni – a férj, a feleség és a gyerek szemszögéből

2020. november 18.
Érintett vagy a témában? Decemberi lapszámunk Dossziéja a válás témakörét járja körül - az anya, az apa és a gyerek szemszögéből születtek cikkeink.

Hogyan lehetséges szépen válni? Működőképes-e az úgynevezett nesting-modell, amikor a család megtartja a közös otthont, és a szülők hetente váltják ott egymást, így a gyerekeknek nem kell ingázniuk? Milyen nehézségekkel szembesülnek az elvált apukák? Friss lapszámunkban ezekkel a kérdésekkel is foglalkozunk. A fókusz viszont mindvégig a gyerekeken van…

szepenvalni-ajanlo

Olvashattok egy vallomást egy anyától, aki elmeséli saját válásának történetét, elárulja, hogyan volt képes a fájdalmak közepette is csak a gyerekre figyelni, csak az ő érdekeit szem előtt tartani, hogy mindez aztán neki is segítsen a gyógyulásban. De persze nem mehetünk el „cikk nélkül” az elvált apák helyzete mellett sem. Barnóczki Brigitta írása olyan apákról szól, akik nem akarnak beletörődni, hogy pusztán hétvégi apukák legyenek, és a lehető legtöbb időt szeretnék a gyerekükkel tölteni. Harmadikként pedig a nesting-modell kérdéskörét veszi górcső alá szerzőnk, Szakácsi Eszter: miért előny, ha a gyerek marad a közös otthonban, és a szülők hetente váltják egymást?

Olvass tovább!