Ötcsillagos programok öt nagyvárosból

2022. május 03.
Ha eleget lubickoltunk a Balaton türkiz vizében és alaposan kikirándultuk magunkat a Bükk smaragdzöld erdeiben, jöhet egy városi kaland bisztrókkal, kulturális programokkal és igényes szállásokkal. Újdonságok és klasszikusok Magyarország öt sarkából.

Debrecen

Ne hagyjuk ki!

Aquaticum: Napozóterasz, növényfalak, ugrómedence, csúszdák és más különlegességek a Nagyerdőben található, két éve átadott strandon. A Nagyerdőt és környékét ma már rekreációs központként emlegetik, a strand mellett megújult a stadion, a szabadtéri színpad, a Békás-tó és az állatkert melletti Ködszínház, a Magyarországon egyedülálló multimédiás szökőkút. Tavasztól őszig 30×10 méteres, legyező alakú vízpermetére vetítve Debrecent bemutató kisfilmeket és lézeranimációkat láthatunk.

MODEM: (Modern és Kortárs Művészeti Központ) A rendkívül izgalmas épületben működő kiállítóhelyen június 5-ig a Holnemváros – Debrecen régi képeken és kortárs műveken című tárlat vár, a MODEM és a Déri Múzeum közös kiállításának célja a múzeum fotótárának bemutatása.

Koncertek és előadások, Bartók Tavasz: Arturo Sandoval tízszeres Grammy-díjas kubai zenész, a dzsessz és a latin zene fúziójának atyja például május 23-án ad koncertet a Kölcsey Központban.

halkez

Mit és hol kóstoljunk?

Ikon: Fine bistro magyaros alapokon. Debreceni páros kolbász vagy ázsiai tonhaltataki.

Kis Padlizsán: Házias finomságok vegánoknak, hajrá, shakshuka!

Cut & Coffee: A Hal közben egy jó kávéra.

Maszek: Utcabár egy koktélra.

Hol szálljunk meg?

Boutique Hotel Kristály: Modern stílusú enteriőr, központi elhelyezkedés, wellness.

Goodmood Apartment: Gyönyörűen berendezett, illatos, otthonos apartmanok a református nagytemplomtól háromszáz méterre.

cutandcoffe5

Győr

Ne hagyjuk ki!

Séta a’la carte: Barangolás Győr belvárosában, ötven tematikus városnéző séta közül választhatunk. Előzetes regisztráció szükséges.

Füles Bástya: (Xantus János Állatkert belvárosi terrárium háza) Megelevenedik az Amazonas és Dél- Amerika őserdeinek csodás élővilága.

Lila-hegyi kilátó: (Geodéziai mérőtorony) Páratlan kilátás a méltatlanul kevéssé ismert Sokoróra. Különleges élővilág. Családdal is nekivághatunk, kerékpáros és körtúrát is szervezhetünk ide.

Radó-sziget: Akik város legromantikusabb csücske, a Belvárossal és az Újváros városrésszel egy-egy híd köti össze. Szórakozás vagy pihenés történelmi emlékhelyek közelében.

Mit és hol kóstoljunk?

Lamareda Étterem és Bisztró: A magyar és a mediterrán konyha magas szintű ötvözése. A hely a vidéki éttermek ranglistáján az első tíz között szerepel.

Westy Hajó Étterem & Pub: A Rábán pihenő hajó éttermet a szép környezet, az ízletes, magyaros ételek miatt szeretik a helyiek és a külföldiek is.

Kávébajusz: Győr első specialty kávézója és kávéboltja, ahol nemigen csalódhatunk. Kutyabarát hely, nyugalom, stílus, finom croissant.

Hol szálljunk meg?

RQ Boutique & Unique Hotel: Pazar enteriőr, profi kiszolgálás, jó elhelyezkedés.

Golden Ball Club: Az egyik legnépszerűbb sport- és wellnessközpont, a centrumtól pár száz méterre, az Eötvös park szélén.

Fotó: Krizsai Noel Norbert, Getty Images Összeállította: Szakácsi Eszter

Még három városról a friss Marie Claire-ben olvashatsz!