Mindent a tudatos jelenlétről – itt az első Marie Claire Mindfulness különszám

2022. május 18.
Az élet számos területén megvalósítható a mindfulness, azaz a tudatos jelenlét. Önazonosság, etikus utazás, holisztikus szépségterápia, slow fashion, intuitív étkezés, dinamikus meditáció – együtt tanulunk, fejlődünk, befelé figyelünk.

A 21. század információdömpinget, impulzusáradatot hozott az életünkbe. Ezeknek a befogadása, feldolgozása rengeteg energiát emészt fel, így kevesebb erőnk marad például az olyan, valóban fontos dolgokra, mint a társas érintkezés, az empátia, a türelem, a fókuszált figyelem. A mindfulness, vagyis a tudatos jelenlét kapaszkodót ad ebben a szétzilált világban. És az élet legkülönfélébb területein megvalósítható.

MENTÁLIS MINIMALIZMUS – Ne csak a felesleges tárgyainktól szabaduljunk meg, de tegyük rendbe a mentális terünket is.

PÁRKERESÉS TUDATOSAN – Nem kell sutba vágni a romantikát, de néhány alapvető kérdést érdemes feltenni magunknak.

KARRIERSZÜNET – Az összeomlás előtti utolsó pillanat? Mikor érdemes egy évre kicsekkolni a munkahelyünkről?

SZÍNÉSZEK ÉS A TUDATOS FIGYELEM – A mindfulness és a színészet metszéspontjait kerestük, és közben izgalmas kulisszatitkokba is beavatott minket Ónodi Eszter, Szabó Kimmel Tamás és Jordán Adél.

MOST VAGY SZÜLŐ – Figyeljünk arra, ami történik, ahelyett, hogy teljesen átengednénk az érzelmeinknek az irányítást.

KIÉ A PILLANAT? – Míg a középgenerációk számára elhatározást és fegyelmet igényel megélni a jelent, a gyerekek alapvető létformája a belefeledkezés. Az idős emberek ugyanilyen természetességgel képesek egy dologra fókuszálni.

INTERJÚ Edith Eva Egerrel, aki 94 évesen is aktívan praktizál mint pszichológus, és nem is tervez nyugdíjba menni.

UTAZÁS TUDATOSAN – Sok kalanddal, a helyieket megismerve és tiszteletben tartva. Erről is mesél egy magyar pár, amely ma más másoknak is ilyen utakat szervez.

INTERJÚ Sugár Bertalan jógatanárral, aki arról is mesél, hogy számára nem fér bele a leegyszerűsítő, fals ígéretekkel operáló megközelítés.

TÁPLÁLKOZÁS – Mit jelent az intuitív étkezés?

Keresd az újságárusoknál!