5 olasz város, ahová idén muszáj eljutnod

2024. március 26.
Olaszországot mindig úgy emlegetik, mint a nyaralók álmát, hála a kultúrának, a finomnál finomabb ételeknek és a csodálatos tájaknak. Azonban a reneszánsz otthonába tavasszal is érdemes ellátogatni, ilyenkor a turistákat és a kánikulát is elkerülhetjük.
olasz városok

Mindenki hallotta már azoknak a városoknak a nevét, mint Nápoly, Firenze vagy Roma, de kevesen tudják, melyiket célozzák meg a kikapcsolódáshoz. Összegyűjtöttünk néhány helyszínt, amelyek közül választhatsz, hogy belevethesd magad egy igazán neked való utazásba.

Nápoly

Ha készen állsz teljesen elmerülni az olasz hangulatban, és nem félsz ismerkedni, Nápoly a neked való hely. Azon túl, hogy a belváros mindig vidám és élénk hangulata kiváló a bulizásra, a természeti szépségekből sincs hiány. Ellátogathatsz a tengerpartra vagy akár megmászhatod a Vezúvot is. Ezen túl itt ízlelheted meg a legfinomabb falatokat, hisz Nápoly híres a pizzájáról, de a különféle sós és édes péksüteményeiről is.

Ha készen állsz teljesen elmerülni az olasz hangulatba, és nem félsz ismerkedni, Nápoly a neked való hely.

Ha készen állsz teljesen elmerülni az olasz hangulatba, és nem félsz ismerkedni, Nápoly a neked való hely

Róma

Ha az a fajta turista vagy, akit nehezen lehet rávenni a tömegközlekedésre, és inkább egész nap sportcipőben szelsz végig egy városon, akkor minden utad Rómába vezet. Már a külvárostól befelé sétálva is minden sarkon belefuthatsz egy műemlékbe, csodás épületbe vagy szép mellékutcába. Nem érdemes a tömeggel metrózni, ha helyette végigmehetsz számtalan parkon a pálmafák alatt és a Kolosszeum mellett, nem beszélve a piacokról, ahol féláron szerezheted meg a legjobb minőségű specialitásokat.

Ha az a fajta turista vagy, akit nehezen lehet rávenni a tömegközlekedésre, és inkább egész nap sportcipőben szelsz végig egy városon, akkor minden utad Rómába vezet.

Ha az a fajta turista vagy, akit nehezen lehet rávenni a tömegközlekedésre, és inkább egész nap sportcipőben szelsz végig egy városon, akkor minden utad Rómába vezet

Bari

Ha a célod, hogy igazán kipihend magad, és mindezt egy mediterrán, napos környezetben tedd, akkor Bariba muszáj ellátogatnod. Órákat el lehet tölteni a tengerparton ülve, hisz a város viszonylag nyugodt és könnyen eloszlik benne a tömeg. Ezután besétálhatsz a történelmi városrészbe, ahol az autentikus utcáknak hála egy másik korban érezheted magad, ha pedig megjön a kedved egy kis shoppingoláshoz, az új városrész főutcáin mindent megtalálsz.

Órákat el lehet tölteni a tengerparton ülve, hisz a város viszonylag nyugodt és könnyen eloszlik benne a tömeg.

Órákat el lehet tölteni a tengerparton ülve, hisz a város viszonylag nyugodt és könnyen eloszlik benne a tömeg

Firenze és Siena

Ha érdekel a művészet és az építészet, és vágysz rá, hogy körbevegyen a történelem, akkor Firenze számtalan titkot tartogat számodra. A kihagyhatatlan művek mellett, mint a Dávid vagy a Vénusz, érdemes odafigyelni a falakon található apró címerekre és szobrokra, amelyek a reneszánsz időszakára vezetnek vissza, és fontos személyekhez kapcsolódnak, mint például a Medici család. Sok helyen a középkori építészet is felfedezhető. Ehhez a kellemes zsúfoltsághoz csak hozzátesznek az eldugott borozók és szendvicsezők, amiket ha résen vagy és megtalálsz, mindenképp próbálj ki.

Ha érdekel a művészet és az építészet, és vágysz rá, hogy körbe vegyen a történelem, akkor Firenze számtalan titkot tartogat számodra.

Ha érdekel a művészet és az építészet, és vágysz rá, hogy körbevegyen a történelem, akkor Firenze számtalan titkot tartogat számodra

Ha már Firenzében találod magad, egyik reggel pattanj fel a vonatra és látogass el a kistestvér városába, Sienába. Toszkána egyik rejtett kincsének dombos, lépcsős utcáin sétálva felfedezheted a gótikus építészet jeleit. Ha itt jársz, ne hagyd ki a kilátópontokat, mint például a sienai dómot, amelyek a legjobb rálátást adják a toszkán tájra.

egyik reggel pattanj fel a vonatra és látogass el a kistestvér városába, Sienába.

Egyik reggel pattanj fel a vonatra és látogass el a kistestvér városába, Sienába

Szerző: Gabányi Kinga, Kép: Getty Images