Karl Lagerfeldről szóló sorozat érkezik a Disney+-ra

2024. április 06.
A Disney+ a cannes-i filmfesztivál sajtóeseményén jelentette be a Becoming Karl Lagerfeld (korábban „Kaiser Karl”) premierdátumát. A 6 részes eredeti gyártású drámasorozat Magyarországon kizárólag a Disney+-on lesz elérhető 2024. június 7-től.
Karl Lagerfeldről szóló sorozat érkezik a Disney+-ra

1972-ben Karl Lagerfeld (Daniel Brühl) 38 éves, a nagyközönség számára még ismeretlen tervező. Az átlagembernek készít ruhákat, és még nem viseli ikonikus frizuráját sem. Miközben megismerkedik és beleszeret a szenvedélyes Jacques de Bascherbe (Théodore Pellerin), egy fiatal, ambiciózus, bajkeverő ficsúrba, összeszedi minden bátorságát és felveszi a harcot barátjával és egyben riválisával, Yves Saint Laurent-nal (Arnaud Valois), az haute couture zsenijével, aki mögött a rettenthetetlen üzletember, Pierre Bergé (Alex Lutz) áll.

A sorozat a 70-es évek szívébe, Párizsba, Monacóba és Rómába kalauzol bennünket, hogy nyomon követhessük a párizsi divatvilág eme összetett és ikonikus személyiségének lenyűgöző virágzását, akit már akkor is az a törekvés vezérelt, hogy a divat császára legyen. A csillogás, az egoizmus vezérelte harcok, a grandiózus partik és a pusztító szenvedélyek között felfedezhetjük Karl valódi történetét, mielőtt a világ megismerte. A hatrészes minisorozat Raphaëlle Bacqué „Kaiser Karl” című bestsellere alapján készült, és sztárszereplőket vonultat fel a filmvásznon.

Főszerepben Daniel Brühl (Nyugaton a helyzet változatlan, Amerika Kapitány: Polgárháború, Hajsza a győzelemért, Becstelen Brigantik, Good Bye, Lenin!), de megjelenik még a vásznon Théodore Pellerin mint Jacques de Bascher (Continental Drift (South), Solo, Franklin, Amitől félünk) és Arnaud Valois is, aki Yves Saint Laurent-t alakítja (120 dobbanás percenként, Édes búcsú, A lány a vonaton, My Best Part, Spring Blossom).

Alex Lutz játssza Pierre Bergét (Vortex, Guy, Romantikus vígjáték, Baron noir, Strangers by Night). Agnès Jaoui Gabrielle Aghion szerepében, aki a Chloé divatház alapítója volt, és nagyban hozzájárult Karl hírnevéhez (À l’Ombre des filles, En Thérapie, The Sweet Escape, Ízlés dolga).

Jérôme Salle az 1., 2. és 6. epizód rendezőjeként áll ennek a nagyszabású sorozatnak az élén (Kompromat, Totems, A mélység kalandora, Zulu, Anthony Zimmer). A 3., 4. és 5. részt Audrey Estrougo (Minden rendben, Suprêmes) rendezte.

Karl Lagerfeld szerepében Daniel Brühl

A sorozat azokat a divat- és kulturális személyiségeket is bemutatja, akik annak idején Karl Lagerfeld mellett dolgoztak. Jeanne Damas, a La Sincérité és a Rock’n Roll2 filmekből ismert színész és divattervező Paloma Picassóként, Claire Laffut énekesnő és modell pedig Loulou de La Falaise-ként jelenik meg a vásznon. A legendás színésznőt, Marlene Dietrichet pedig Suny Melles alakítja, akit a 2022-es Palme d’Or-nyertes filmben, A szomorúság háromszögében láthattunk. Andy Warhol szerepében Paul Spera (Vonalban vagy, Az egyenjogú nem, Marie-Antoinette).

A couture szereplőgárda Lisa Kreuzer (eklektikus karrierje Wim Wenders, Patrice Chéreau, Amos Gitaï filmjeivel indult, majd a Sötétség sorozatban is feltűnt) német színésznővel teljes, aki Karl anyját, Elisabeth Lagerfeldet alakítja. A sorozat első két epizódjának bemutatója a Canneseriesen, vagyis a Cannes-i Nemzetközi Sorozatfesztiválon lesz, a Disney+-on pedig június 7-től streamelhetjük.