Hamarosan: Mit gondol? podcast – Bánki György a nárcizmusról

2022. április 14.
Egy szó és egy ember, akinek ez a szó az életében különösen fontos. A Mit gondol? podcast negyedik epizódjának vendége a jövő héten Bánki György lesz, akivel mi másról, mint a nárcizmusról beszélgetünk majd. Hallgassatok bele!

Volt már olyan érzésed egy beszélgetés közben vagy egy interjú hallgatása kapcsán, hogy legszívesebben megkérdezted volna a másik véleményét valamiről? Csak nem merted, vagy nem volt rá lehetőséged? Nekem ez az érzés nagyon ismerős! A Mit gondol? podcast pont erről szól, hozok egy szót, egy fogalmat, és megkeresem azt az embert, akinek a véleménye valamiért különösen fontos és releváns a témában. Minden második csütörtökön új epizóddal várlak titeket, és olyan dolgokról fogunk beszélgetni, ami mindannyiunk életét érinti.

Önmagunk megismerése egy élethosszig tartó meló, és jobb, ha minél előbb nekiállunk, mert akkor előbb kezdhetünk el közelebb kerülni egy megfejtésekkel teli élethez, amiben talán jobban értjük, hogy egy adott pillanatban, konfliktusban miért éppen úgy viselkedünk ahogy. 

A Mit gondol? következő epizódjában a narcizmus lesz a témánk, a vendégem pedig Bánki György pszichiáter, író, publicista, A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról című könyv szerzője. 

mit-gondol-podcast-banki-gyorgy

Amikor először a kezembe vettem a könyvet, gyorsan le is tettem, nem voltam éppen jó passzban, és azt éreztem, hogy csak még mélyebbre taszítanak a mondatok. Később rájöttem, hogy csak azért fokozta bennem a frusztrációt, mert ez a könyv nemcsak a többi ember narcizmusáról ír, hanem szembesít a sajátommal is. A saját gyarlóságainkat, hiányosságainkat, hibáinkat pedig nem kellemes beismerni, ám egészen szükséges. 

A jövő heti adásban beszélgetünk a nárcizmusról, arról is, hogyan lesz valaki nárcisztikus, de az is szóba kerül, hogy mit csináljon az, aki úgy érzi, túl sok igaz állítást tartalmaz a könyv rá nézve is.

Hallgass bele!

 

Kövesd a Mit gondol? Instagram- és Facebook-oldalát is!

ELÉRHETŐ MÉG

 iTuneson, Spotifyon, a Google Podcasts-on és RSS-en is!

Ezt hallgasd meg addig!