Hamarosan: Mit gondol? podcast – Kőrösi Máté rendező a felnőtté válásról

2022. április 28.
Egy szó és egy ember, akinek ez a szó az életében különösen fontos. A Mit gondol? podcast ötödik epizódjának vendége a jövő héten Kőrösi Máté a Dívák című film rendezője lesz, akivel a felnőtté válásról beszélgetünk majd.

Volt már olyan érzésed egy beszélgetés közben vagy egy interjú hallgatása kapcsán, hogy legszívesebben megkérdezted volna a másik véleményét valamiről? Csak nem merted, vagy nem volt rá lehetőséged? Nekem ez az érzés nagyon ismerős! A Mit gondol? podcast pont erről szól, hozok egy szót, egy fogalmat, és megkeresem azt az embert, akinek a véleménye valamiért különösen fontos és releváns a témában. Minden második csütörtökön új epizóddal várlak titeket, és olyan dolgokról fogunk beszélgetni, ami mindannyiunk életét érinti.

A jövő héten érkező, 5. epizódban a felnőtté válásról fogunk beszélgetni. Már ha van ilyen! Hogyan küzdjük át magunkat a fiatal éveinken manapság? Miért tűnik sokkal hosszabbnak ez a folyamat, mint 20, 30 vagy 40 évvel ezelőtt?

mit-gondol-korosimate

A vendégem Kőrösi Máté filmrendező lesz, aki pár évvel ezelőtt épp azon gondolkodott, hogy miről készítse a diplomafilmjét, amikor rátalált három húszéves lányra, akik a Belvárosi Tanodában készültek az érettségijükre. A Tanoda tulajdonképpen egy második esély iskola, olyan diákoknak ad lehetőséget letenni az érettségit, akiknek korábban meggyűlt a bajuk a hagyományos iskolákkal. Ebből a történetből készült el a Dívák című film, amelyben Máté a három lány, Tina, Szani és Emese érettségire való felkészülését kíséri végig, miközben halljuk az ő saját számvetését is az életkorával, a felnőtségével és a kétségeivel kapcsolatban.

Ebben az epizódban mi is pont ezeket a témákat fejtegettük: miért nem egyszerű ma huszonévesnek lenni? Mitől számítunk felnőttnek? Mennyire merünk felelősséget vállalni, és hogy igazából hozunk-e döntéseket, vagy csak hagyjuk, hogy történjenek velünk a dolgok?

Hallgasd meg az előzetest!

Kövesd a Mit gondol? Instagram- és Facebook-oldalát is!

ELÉRHETŐ MÉG

 iTuneson, Spotifyon, a Google Podcasts-on és RSS-en is!

Ezt is hallgasd meg!