Mit gondol? podcast – Tapasztó Orsi arról, hogy hogyan legyünk jól

2022. július 07.
Egy szó és egy ember, akinek ez a szó az életében különösen fontos. A Mit gondol? podcast kilencedik epizódjának vendége Tapasztó Orsi, aki arról mesél, hogy hogyan legyünk jól manapság.

Volt már olyan érzésed egy beszélgetés közben vagy egy interjú hallgatása kapcsán, hogy legszívesebben megkérdezted volna a másik véleményét valamiről? Csak nem merted, vagy nem volt rá lehetőséged? Nekem ez az érzés nagyon ismerős! A Mit gondol? podcast pont erről szól, hozok egy szót, egy fogalmat, és megkeresem azt az embert, akinek a véleménye valamiért különösen fontos és releváns a témában. Minden második csütörtökön új epizóddal várlak titeket, és olyan dolgokról fogunk beszélgetni, ami mindannyiunk életét érinti.

A mentális egészségünk az alapja annak, hogy jól érezzük magunkat a mindennapokban. Ma már önfejlesztő könyvek, önismereti kurzusok, coachok és pszichológusok segítségével egyre több ember foglalkozik tudatosan a pszichéjével, de ez nem volt mindig így. Az azonban biztos, hogy a saját személyiségünk megismerése olyan munka, amit nem éri meg megúszni, mert ha foglalkozunk vele, és problémák esetén nem csak a homokba dugjuk a fejünket, teljesebb és boldogabb életet élhetünk. 

mit-gondol-podcast-tapaszto-orsi

Ebben az epizódban Tapasztó Orsi, a @nemakarokbeleszolni Insta-oldal egyik alapítója, fizikus, a Magyar Tudományos Akadémia kutatója és frissen végzett mentálhigiénés szakember a vendégem, akivel arról fogunk beszélgetni, hogy hogyan legyünk jól. Teljesen véletlenül Orsinak pont aznap volt az utolsó ülése a terapeutájával, amikor felvettük az adást, ennek kapcsán beszélgettünk arról is, hogy miben segített neki a terápia az elmúlt 10 évben, és hogy ő a jövőben mentálhigiénés szakemberként hogyan segíthet más embereknek. 

Fotó: Czvitkovits Judit

Hallgasd meg a beszélgetést!

Kövesd a Mit gondol? Instagram- és Facebook-oldalát is!

ELÉRHETŐ MÉG

 iTuneson, Spotifyon, a Google Podcasts-on és RSS-en is!

Ezt is hallgasd meg!