Hamarosan: Mit gondol? podcast – Renner Erika a bizalomról

2022. július 14.
Egy szó és egy ember, akinek ez a szó az életében különösen fontos. A Mit gondol? podcast tizedik epizódjának vendége a jövő héten Renner Erika lesz, akivel a bizalomról beszélgettünk.

Volt már olyan érzésed egy beszélgetés közben vagy egy interjú hallgatása kapcsán, hogy legszívesebben megkérdezted volna a másik véleményét valamiről? Csak nem merted, vagy nem volt rá lehetőséged? Nekem ez az érzés nagyon ismerős! A Mit gondol? podcast pont erről szól, hozok egy szót, egy fogalmat, és megkeresem azt az embert, akinek a véleménye valamiért különösen fontos és releváns a témában. Minden második csütörtökön új epizóddal várlak titeket, és olyan dolgokról fogunk beszélgetni, ami mindannyiunk életét érinti.

2013. március 12-én reggel Erika elindította kamasz gyerekeit az iskolába, majd amikor készült levinni Serit, a kutyáját sétálni, az ajtóban ott állt a támadója. Biztosan sokan hallotttátok már ezt a történetet, Erikát a támadó saját othonában megkötözte, elkábította, majd lúggal öntötte le a nemiszerveit.

Renner Erika tragédiája, amelyről azóta könyv is született Mérő Vera tollából Lúg címmel, mindannyunkat megrázott. Bene Krisztián, a Budai Irgalmasrendi Kórház főigazgatója lakásában megtámadta, aneszteziológiai szakértelemmel elaltatta volt barátnőjét, majd a magatehetetlen testet lemeztelenítette és a nemi szervébe lúgot öntött. A borzalmas csonkítás örökre megnyomorította. Az elkövető autójában a támadás napján tartott házkutatás során találtak egy injekciós tűt, benne azzal az anyaggal, amivel Erikát is elkábították. Szinte egyértelműnek tűnhetett a helyzet, mégis évekig húzódó eljárás követte az eseményeket, miközben Erika próbálta felfogni majd feldolgozni az őt ért támadást. 

renner-erika

Erikával a bizalomról beszélgettünk, arról, hogy egy ilyen eset után képes-e ugyanazzal az őszinteséggel és nyíltsággal bízni az embertársaiban, ahogy az korábban jellemző volt rá, illetve, hogy állampolgárként biztosak lehetünk-e abban, hogy ha bűncselekény áldozatai leszünk vagy bármilyen sérelem ér minket, a minket körülvevő rendszer mindent meg fog tenni azért, hogy igazságot szolgáltasson. 

Fotó: Czvitkovits Judit

Hallgassátok meg az előzetest!

Kövesd a Mit gondol? Instagram- és Facebook-oldalát is!

ELÉRHETŐ MÉG

 iTuneson, Spotifyon, a Google Podcasts-on és RSS-en is!

Ezt is hallgasd meg!