Mit gondol? podcast – dr. Kiss Gergely a kitartásról

2023. május 05.
Egy szó és egy ember, akinek ez a szó az életében különösen fontos. A Mit gondol? podcast 3. évadának új vendége Dr. Kiss Gergely, akivel a kitartásról beszélgettünk.

A Mit gondol? podcast harmadik évadában ismét hozunk egy szót, egy fogalmat és keresünk hozzá egy olyan embert, akinek a véleménye valamiért különösen fontos és releváns a témában. Lukács Luca ebben az évadban is háromhetente csütörtökön új epizóddal vár titeket. A legújabb epizód vendége dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, akivel a kitartásról beszélgettünk. 

dr_kiss_gergely

Mi az az apró részlet, ami megkülönböztet egy olimpiai bajnok sportolót egy nem olimpiai bajnok sportolótól? Abban biztos vagyok, hogy az ilyen kiemelkedő teljesítmények eléréséhez elképesztő tudatosság szükséges és pszichés helytállás, fegyelmezettség és az a képesség, hogy akkor is végigcsinálod az edzést, amikor már semmi kedved nincs hozzá. 

A nemzet aranyai című film, amely most látható a mozikban, 21 olyan vízilabdázóról szól, akik mindent megtettek, hogy elérjék a céljukat. Pedig nem tudhatták előre, hogy végül nekik akasztanak-e aranyat a nyakukba. Kiss Gergely egyike ezeknek a vízilabdázóknak. Három olimpiát nyert a csapattal, mellette elvégezte a jogi egyetemet, feleségével, akivel három lányuk van, fiatalkorukban ismerték meg egymást és azóta is kitartanak egymás mellett. Gergellyel a kitartásról beszélgettünk. Arról, hogy mit jelent dönteni egy út mellett és ezzel lemondani az összes többi lehetőségről, hogy milyen nehézségei vannak a sportolói létnek és hogy ő hogy tekint vissza a profi pályafutására. 

HALLGASD MEG A BESZÉLGETÉST VAGY NÉZD MEG A YOUTUBE-ON!

Fotó: Leéb Ádám

Kövesd a Mit gondol? Instagram- és Facebook-oldalát is!

ELÉRHETŐ MÉG

 iTuneson, Spotifyon, a Google Podcasts-on és RSS-en is!