macsai-pal-mit-gondol-podcast

Mit gondol? podcast – Mácsai Pál a vezetői szerepről

2023. június 22.
Egy szó és egy ember, akinek ez a szó az életében különösen fontos. A Mit gondol? podcast 3. évadának új vendége Mácsai Pál, akivel a vezetői poszt betöltéséről beszélgettünk.

A Mit gondol? podcast harmadik évadában ismét hozunk egy szót, egy fogalmat és keresünk hozzá egy olyan embert, akinek a véleménye valamiért különösen fontos és releváns a témában. Lukács Luca ebben az évadban is háromhetente új epizóddal vár titeket. A legújabb epizód vendége Mácsai Pál színész-rendező, az Örkény István Színház alapítója és igazgatója, akivel a vezetői poszt betöltéséről beszélgetttünk. 

Egy művészeti intézmény vezetése a munka jellege miatt mindig sokkal szenzitívebb lesz, mint például egy profitorientált cég vezetése, de vannak olyan alapértékek, amelyeknek minden munkahelyre jellemzőnek kell lenniük. Ilyen az egyenes kommunikációra való nyitottság, az egymásra figyelés, az empátiára való képesség és a kollégák közötti kölcsönös tisztelet. Szerencsére a tekintélyuralmi rendszereket szépen lassan felváltják a sokkal humánusabb elvek alapján felépült szervezetek. 

Mit gondol? Mácsai Pál a vezetői szerepről

Mácsai Pál például ezt mondja a beszélgetésben: „Renomé az vagy van, vagy nincs. Azt erőszakolni, csinálni, viselkedni nem lehet.”

Azt, hogy egy közösség vezetőjére felnézzenek a közösség tagjai és vezetőként elfogadják, kierőszakolni biztosan nem lehet, csak kiérdemelni. Mácsai Pál az Örkény István Színház igazgatója az alapítás óta. És természetesen rögtön felmerül a kérdés: mit tesz egy ember személyiségével, ha több évtizeden keresztül ő tölti be a vezetői posztot, és mindez milyen hatással van a színházra? Ezekről a kérdésekről is beszélgettünk. 

HALLGASD MEG A BESZÉLGETÉST VAGY NÉZD MEG A YOUTUBE-ON!

Fotó: Czvitkovits Judit

Kövesd a Mit gondol? Instagram- és Facebook-oldalát is!

ELÉRHETŐ MÉG

 iTuneson, Spotifyon, a Google Podcasts-on és RSS-en is!