A válásban is segíthet a mobilod

2014. október 30.
Merthogy erre is van már egy mobilapplikáció, a Splitsville. Tanácsokat kaphatunk az applikációt letöltő sorstársainktól a válásokról és szakításokról, és még rengeteg további tippet a gyerekek közös felügyeletéről vagy épp az új lakás kidekorálását illetően.

Tara Averill, a mobilalkalmazás megálmodója saját tapasztalatai hatására döntött úgy, hogy a világnak szüksége van egy szakítós/válós-applikációra. Ugyanis azt érezte, hogy bár boldogtalan a házasságában, nem tud kihez fordulni, nem kap tanácsokat, még a barátai is csak azt hajtogatták, hogy maradjon házas, nyilván mert a társadalom ezt várja el. „Rengeteg internetes oldal van, ami életed olyan nagy eseményeire készít fel, mint a gyerekvállalás vagy a házasság. Én is ilyet szerettem volna, csak a válások területén.” – meséli Averill

Az új applikáció júniusban startolt, és például olyasmikben is segít, hogy hogyan dekoráljuk ki az új lakásunkat, hogyan intézzük a közös gyerekek nevelését az exünkkel, vagy hogy miként mutassuk be az új szerelmünket a gyerekeknek. De a felhasználók egymástól is kérhetnek tanácsokat, vagy csak megoszthatják tapasztalataikat a szakításokkal és válásokkal kapcsolatosan. 

Az egyik lelkes felhasználó így mesélt a Splitsville-ről: „Már nem kell állandóan a barátaimat traktálnom! Nagyon elegük van már a válásomból.” Azért reméljük, hogy a legtöbben türelmesebb és megértőbb barátokat tudhatunk magunk mellett, mintsem hogy egy mobilapplikáción keresztül kényszerüljünk elsírni a bánatunkat egy csomó idegennek, bár valóban jól jöhetnek ilyen sajnálatos eseményekkor a sorstársak. 

Egyébként bármennyire is furcsának tűnjön, nem ez az egyetlen szakítós-applikáció a mobilalkalmazások lassan végeláthatatlanul hosszúra duzzadó sorában. Ott van például a Wevorce, ami annyiban tűnik még hasznosabbnak, hogy többek között válóperes ügyekkel foglalkozó ügyvédekel is összeköt.