Még edzőre sincs szükséged az okos jóganadrággal!

2016. február 22.
Forradalmat hozhat az otthoni jógázásban az okos jóganadrág, ami oktatód helyett is oktatód lehet, hiszen ugyanúgy szól, ha nem tökéletes a hegy pózod vagy a lefelé néző kutyád.

Aki életében legalább egyszer jógázott már, az tudja, mennyire nehéz is valóban jól megcsinálni a gyakorlatokat. Rengeteg apróságra kell figyelni, minden csavarásnak, minden apró izom összehúzódásának jól kell működnie ahhoz, hogy a jógaóra sikeres legyen.

Épp ezért – főleg a kezdetekkor – jól jönnek egy szakértő oktató instrukciói, mindemellett persze sokan döntenek az otthoni jógázás mellett is. Most épp nekik van egy jó hírünk, a Wearable Experiments által létrehozott Nadi Smart Fitness Pants, ami vibrálva jelzi, ha a tartásod nem helyes. Az elektromos szenzorokkal felszerelt nadrág a bőrfelületedre tapadva érzékeli tested mozgását, és így irányít téged a helyez póz megtalálása felé. És ezt kapjátok ki: ha megvan a tökéletes póz, a nadrág állítólag egy kellemes „om” hangot ad ki.

A termék fejlesztői szerint a vibráció nem zavarja meg az edzés nyugalmát, hiszen szinte észrevétlenül irányítják mozgásunkat. A nadrághoz tartozik egy Androidra letölthető applikáció is, ami részletesebben is elmagyarázza, hogyan kell korrigálni a pózokat.