Kész az első food truck nyomkövető

2018. május 15.
Elindult az első magyar foodtruck-kereső szolgáltatás, a findthetruck.hu. Az oldal célja, hogy a kocsikat folyamatosan nyomon követhesse a közönség az egész ország területén. Az első pár hónapban tesztüzemben működik majd a felület, amelyet fokozatosan országos street food tértképpé fejlesztenek a hazai food truck-osok.

Május 4-én, a hagyományos tavaszi Food Truck Show első napján debütál az ország foodtruck-kereső weboldala. Azok az autók, akik részt vettek az eseményen, automatikusan bekerültek a rendszerbe, így a szolgáltatás indulásakor 50 autó hollétét mutattja meg a findthetruck.hu.


A szolgáltatás üzemeltetője a Magyar Street Food Egyesület, akik minden food truck tulajdonosnak lehetőséget biztosítanak, hogy regisztrálják az autójukat. A rendszer ugyanis nem helymeghatározáson alapul: minden food truck-os hozzáférést kap egy adminisztrációs felülethez, ahol maga frissítheti, hogy mikor és hol lehet az autóval találkozni.


A weboldalon a kocsik mindig láthatóak lesznek, ha épp ételt árusítanak; legyenek bármelyik vidéki rendezvényen vagy akár a legnagyobb zenei fesztiválok egyikén.