A szappan, aminek a csomagolását is elhasználatjuk, ha kifogyott a tartalma

2019. július 05.
Luxuskozmetikumok üvegére hasonlít leginkább a Soapack, melyet egy Central Saint Martinsban végző diák fejlesztett ki és ami forradalmasíthatja a lebomló csomagolások trendjét. 

A zero waste termékhez a tervező növényi olaj alapú szappant használ, melyhez természetes pigmenteket kever, a szilárd külső megalkotásához pedig méhviaszt, melyet egy kerámiáknál használatos eszközzel önt parfümformára. A méhviasz vízhatlanná teszi a csomagolást, de azért érdemes száraz helyen vagy szappantartóban tartani a Soapackot, hogy ne olvadjon szét a csomagolása addig, míg a benne lévő termék el nem fogyott.

Mi Zhou, a termék tervezője szeme előtt az lebegett a hulladékmentes termék megalkotáskor, hogy bármilyen dizájnnal is legyenek megalkotva a fürdőszobai termékeink, a csomagolásuk akkor is a kukában végzi használat után, így olyan tárgyat akart készíteni, melynek minden eleme funkcióval bír. Mindezt pedig kompromisszummentesen kívánta megoldani, ezért az egyik legfontosabb szempont a külcsín volt számára a tervezés során.

Fotók: Tom Mannion és Xinjia Zhou, dezeen.com