ÖKO: mutatjuk a hulladékmentes esküvő leghangulatosabb kellékeit

2018. november 13.
A Pinterest ebben a szezonban is kitermelte a legmenőbb öko esküvői tippeket, mi pedig körbenéztünk, a 2018/19-es arák mivel zöldíthetik a nagy napot.

Konfetti

Ha valami, a konfetti az a dolog, amire nem hogy nem érdemes költeni, de egyenesen tilos! Annyival több lehetőség rejlik a friss jegyespár ünneplésére, mint az összesöpörhetetlen papírfecni: őszi levélből kivágott verzió, virágmagok vagy éppen  – csak a képzeletünk szabhat határt a DIY konfetti-projektnek.

4 fotó megtekintése

Díszítőelemek

A díszítősorokat is személyesebbé és környezettudatossá tehetjük, ha újak vásárlása helyett saját magunk állunk neki a projektnek. Például egy madzag és régi újságlapok, csomagolópapírok, újrahasznosított papírdarabok segítségével ilyen hangulatos sormintát tudunk készíteni a teremdekorhoz:

3 fotó megtekintése

Az evőeszközök

Az eldobható tányérok kora lejárt, helyette a sokkal csinosabb, lebomló evőeszközök és tányérok kell, hogy a svédasztal végére kerüljenek. Ráadásul ezek sokkal-sokkal mutatósabbak, mint a soha le nem bomló, forró ételtől egy pillanat alatt meghajló társai. Sőt, még a maradékot sem kell műanyagba csomagolni a vendégeknek,:galériánkban szuper lebomló és szemrevaló takeaway dobozkát is találtok!

4 fotó megtekintése

Étkezés és komposzt

Hangulatos és praktikus megoldás lehet a hatalmas üveg limonádé-csap vagy a komposzthordó, esetleg a fatörzs-tálca, ha tényleg minden részletre figyelni szeretnénk az ökoesküvő során. 2018-ban már a fenntartható a menő az esküvőkön is.

3 fotó megtekintése

Ültetők

A kis papírkártyák ugyan nem túl nagy ökolábnyomot hagynak maguk után, de még ezt is lehet okosabban csinálni. Például ha összekötjük a mostanában annyira divatos apró esküvői emléktárgyakkal. Mutatjuk hogyan!

5 fotó megtekintése

Tudatos emlékek

Manapság sok esküvő részét képezi a helyben készített polaroid fotók vagy a jókívánság-gyűjtő kosár, esetleg a nászajándék gyűjtő persely. Lehet, hogy otthon is megtaláljuk a hozzávalókat egy-egy szemrevaló megoldáshoz?

2 fotó megtekintése

Virágok

Nem éppen a fenntarthatóság filozófiáját erősítik az esküvői szálas virágok, melyek élettartama csupán néhány óra. Az esküvő virág nélkül viszont mégsem esküvő. A legkitartóbb és kreatívabb arák akár később elültethető „csokorral” is oltár elé vonulhatnak, vagy asztaldíszként, ültetőkhöz választhatnak cserepes alternatívákat is. Imádjuk!

3 fotó megtekintése

Persze a vegán sminkről se feledkezzünk meg!

Fotók: Pinterest