Az építőanyag, ami nem csak gyönyörű, de fenntartható is

2019. július 15.
A stockholmi székhelyű Baux missziója, hogy nem csak gyönyörűvé, de fenntarthatóvá kell tenni az építőipart. A klímakatasztrófa éveiben pedig senki sem gondolhatná ezt másképpen.

A kedvencünk a márka Acoustic Panel rendszere, melyek színes, újrahasznosított sokszögekből alkot szebbnél szebb falfelületeket. A hexagonokat újrahasznosított gyapjú, fa, cement és víz keverékéből préseli a márka, és formájának köszönhetően egyszerűen kombinálható a másszínű darabokkal is. Így akár művészeti alkotás is válhat egy-egy faldarabból, hiszen a Baux kínálatában immár 500 fajta elem található.

 

Mindemellett nagyon tartósak is ezek a falak: víz- és hőségállóak, így akár kültérre is alkalmazhatók  és hihetetlenül jól felfogják a hangokat, így próbatermek falára vagy zajos út melletti lakásokba is stílusos alternatívája lehet a hangszigetelésnek a fenntartható panelrendszer. Hiszünk benne, hogy a jövő építőiparában ezek a megoldások már alapvetőek lesznek, hiszen nem csak látványosak, de újrahasznosított alapanyagának köszönhetően sokk kisebb ökológiai lábnyommal bír, mint a hagyományos társaik.