Az algapóló, ami 3 hónap alatt teljesen lebomlik a komposztban

2019. augusztus 30.
Ez az első póló, ami száz százalékban növényekből készült és a lebomlását mi is végignézhetjük egy animáció segítségével. 

Egyre több márka hirdeti magáról, hogy teljes mértékben lebomló a termék, amit készít. A Vollebak algapóló ténylegesen kukaceledel lesz három hónap alatt, miután megfelelő környezetbe – a komposztba – kerül. És hogy erre mi a bizonyíték? A márka felvette kamerára, ahogyan ténylegesen felfalja a természet a pólót.

A póló farostból (eukaliptuszból, bükkből és lucfából) és alga keverékéből készül, a mintája pedig egy különleges vízzel kevert algaporból készült tintából kerül a pólóra. A letisztult design mellett az érdekessége, hogy levegő hatására a festék oxidálódni kezd és izgalmas, organikusan kialakuló mintákat eredményez a zöld felületen, ami minden egyes darabot egyedivé is tesz.

A póló persze nem bomlik le addig, míg használatban van, hiszen speciális klíma kell ahhoz, hogy bomlásnak induljon, így senkinek sem kell aggódnia, hogy a fogasáról egyszer csak elporlik ez a minimalista felső.

Fotó: dezeen.com