Chilében feltalálták a zacskót, ami használat után egyszerűen elolvad a vízben

2019. szeptember 02.
A műanyagzacskók nagyban hozzájárulnak a világ hulladéktermeléséhez, mégis sokan nyúlnak még ma is utánuk a boltok polcain. Egyesek vászonzsákokkal, mások függönyből varrt tartós megoldásokkal küzdenek a probléma ellen, míg egy chilei találmány mészkőből készült zacskót dob a piacra. 

A Solubag mindössze 5 perc alatt teljesen felolvad a vízben és esély sincs arra, hogy a halak gyomrába kerüljön belőlük a káros anyag. Már csak azért sem, mert ez a zacskó műanyag helyett mészkőből készül. Az innováció abba rejlik, hogy a klasszikus műanyag zacskó gyártásakor használt olajak helyett mészkőkivonatot használ a márka, mely vízben lebomlik és az egészségre teljes mértékben ártalmatlan. A márka videóiban így azt is láthatjuk, ahogyan a Solubag egyik feltalálója kortyol a szétmállott zacskós vízből.

Felmerül persze a kérdés, hogy mi a helyzet a zacskóban kiboruló narancslé esetén. A márka elsősorban száraz dolgok hordozására alkotta meg a mészkő-zacskót, az ennél nehezebb és kiömlésre lehetőséget adó cuccoknak pedig extra strapabíró vászontáskát tervezett.

Csatlakozz te is GO GREEN kihívásunkhoz!