Ezekre a szoborszerű székekre vétek lenne leülni

2019. szeptember 30.
Donna Wilson különleges székei a London Design Festivalon debütáltak, és valószínűleg inkább absztrakt szobrokra emlékeztetnek minket, mint a hagyományos ülőalkalmatosságokra.

Wilson leginkább egyedi, színes textiljeiről ismert a dizájn világában, alkotói szünete után azonban most nem mindennapi székekkel (és tükrökkel) tért vissza. Az Abstract Assembly névre keresztelt kollekció a London Design Festivalon mutatkozott be, és bár az anyagokról már megszokott gazdag, merész formavilág itt is visszaköszön, ezúttal a funkcionalitás kerül középpontba.

A székek hagyományos asztalostechnikával, kézzel készültek Donna párja, Jon Almond közreműködésével: a székeket és padokat a férfi állította össze Wilson festményei alapján, az utolsó simításokért, vagyis a festésért pedig már megint csak Wilson felelt.

A 10 darabból álló limitált kollekció darabjai egyszerre játékosak és művésziek, és bár elvileg a hétköznapi szolgálatra készültek, simán megérdemlik, hogy szobroknak kijáró tisztelettel csodáljuk őket!

Design-Milk