Hajból készült tálak segítenek emlékezni

2020. január 10.
A haj szimbolikus emléktárgy lehet, nem véletlenül tesszük el például a kisbabák vagy szerelmünk egy-egy tincsét. Céline Arnould is ezzel a gondolattal a fejében készítette el különleges tálkáit!

A haj az emberi test azon része, ami bár szorosan hozzánk tartozik, mégis könnyen leválasztható rólunk, épp ezért szimbolikus jelentőssége is van: a gyerekek hajvágásából eltett első tincsek vagy egy fürt a szerelmünktől voltaképpen egy darab a másikból, amivel örökké konzerválhatjuk emlékét.

Ebből indult ki a francia dizájner, Céline Arnould is, aki nem mellesleg képzett fodrászként is dolgozott korábban. A szeretteitől – nagyjából egy év leforgása alatt – összegyűjtött hajból egy különleges tálka-kollekciót készített, melynek darabjai leginkább a balerinák gondosan összefogott kontyára emlékeztethetnek minket.

A hajat porcelánnal egészítette ki, de igyekezett megtartani a termétes textúrát, így készültek egyenes tincseket és hullámos fürtöket idéző alkotások is. A színek leginkább pasztelles cukorkaárnyalatokban játszanak, ezzel is erősítve a tálak törékenységét és vállalt szentimentalizmusát.

Dezeen