Lebegő ágyban alszanak a legmenőbb dizájnerek

2020. március 30.
A spanyol építész, Pía Mendaro hihetetlenül vagány dizájnstúdiót tervezett, amelynek központi eleme egy óriási, lebegő ágy.

Pía Mendaro építész barátjának, a szintén művész Clara Cebriannak tervezte ezt a fantasztikus madridi stúdiólakást, ami egyszerre hihetetlenül letisztult és menő, mégis otthonos. Mendaro elmondása szerint barátja nem szereti a „túldizájnolt tereket”, ezért  szeretett volna egy rugalmasan alkalmazkodó, barátságos életteret alkotni számára – persze úgy, hogy az azért tartogasson néhány kreatív fricskát is.

A tágas, egyterű központi helyiség legizgalmasabb eleme egyértelműen a lebegő ágy, ahol egyszerre akár öten is alhatnak! A mozgatható függesztésen lógó ágyhoz egy szintén mozgatható lebegő lépcsőszerkezet segítségével lehet hozzáférni, ezzel pedig nemcsak egyedi és dizájnos megoldást alkottak, de sikerült némi teret is felszabadítani Cebrian számára.

Mendaro arra is tekintettel volt, hogy a megemelt ágyból kilátás nyílik a magasra helyezett ablakokra, ami szerinte nagyon fontos a mentális egészség szempontjából.

Designboom