Praktikusak és kreatívak az összehajtható gyerekjátékok

2020. május 20.
Yoshiaki Ito a japán minimalizmus jegyében praktikus és látványos gyerekjátékokat készített, amik ráadásul a gyerekek kreativitását és ügyességét is fejlesztik.

Csak néhány mozdulat, és a színes kockákból csimpaszkodó majom, vidám víziló, hosszú lábú zsiráf vagy narancsszínű tigris lesz! A Brooklynban élő japán dizájner, Yoshiaki Ito olyan praktikus gyerekjátékokat szeretett volna készíteni, amik a többnyire apró New York-i lakásokban sem foglalnak túl sok helyet, és amik nem utolsósorban fejlesztik a gyerekek ügyességét és fantáziáját.

A MoFU névre keresztelt projektben Ito egyelőre öt állatot–  tigris, majom, malac, víziló, zsiráf – készített, amelyek mind kockára hajtogatva érkeznek, és amikből aztán a gyerekeknek kell „kirakniuk” a végleges állatkákat. A játék így egyszerre izgalmas kirakó és klasszikus állatfigura – persze a keleti minimalizmus jegyében a gyerekjátékokra jellemző harsány színek és túlburjánzó dizájn helyett ezek meseszép pasztellszínezést és letisztult formavilágot kaptak!