Űrillatú parfümöt készített a NASA

2020. július 03.
Fogalmunk sincs, milyen illata lehet az űrnek, de elvileg most megtudhatjuk, a NASA ugyanis megalkotta az Eau de Space parfümöt.

Néhány évtizeddel ezelőtt a NASA arra kérte az illatokkal foglalkozó szakértőit, hogy állítsanak elő egy mesterséges űrillatot, ami segíthet az űrhajósoknak akklimatizálódni az új környezethez. Steve Pearce kémikusnak elvileg sikerült tökéletesítenie az illatot, most pedig már csak Kickstarter-kampányuk támogatása kell ahhoz, hogy elkezdhessék gyártani az űrillatú parfümöt. Az Eau de Space névre keresztelt parfümhöz még egy menő, minimalista dobozt is terveztek, amin természetesen egy űrhajós figura áll.

Persze a legtöbbünknek nincs összehasonlítási alapja, így nem igazán tudjuk majd ellenőrizni, mennyire hiteles az illat. Még maguk az űrutazók sem értettek egyet benne, milyen is az az űrillat: egy 2002-es CNN-interjúban egy asztronauta azt mondta, olyan, „mint egy puska illata, miután elsütötték”, vagyis enyhén kesernyés és füstös, míg más űrhajósok szerint inkább olyan, mint a ”steak, a málna és a rum” illata.

DesignBoom

Olvass tovább!