Sörgyárosról készült miniszobor bukkant fel Budapesten

2020. július 13.
Két új miniszoborral gazdagodott Budapest, Kőbányán most először tűnnek fel a jellegzetes Kolodko-figurák. A Dreher Sörgyárak története ihlette a szobrászt a legújabb szobrok elkészítésekor.

A Dreher sörgyár előtt tisztelgő két miniszobor két ikonikus jelenetet mutat be. Ezekből az egyik a gyár udvarán egy valódi, korabeli söröshordón álló, Dreher Antalt ábrázoló szobor, kezében a jellegzetes sétapálcájával, a háttérben pedig Európa egyik legszebb főzőháza látható. A gyár előtt található a másik szobor, amely egy valódi mészkőhídon álló olyan söröskocsit ábrázol, amelyet két dreheres ló húz. 

A sörgyár hangulata és története azonnal megérintett, amikor bejárhattam pincétől a padlásig, láttam az Eiffel-iroda által tervezett »léhűtő« padlást, a 100 éves Zsolnai csempéket, a söröslovakat, a százéves hordókat. Azért pedig külön örültem a felkérésnek, mert így most már Kőbányán, Budapest mértani közepén is megjelenhetnek a szobraim” – mondta el a szobrokat megálmodó és elkészítő Kolodko Mihály.

Szabó Ibolya, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője hozzátette: a miniszobrokat a gyár által szervezett sörtúrák során mutatják be, megújuló sörmúzeumukkal együtt.

Olvass tovább!