Organikusan változó habszivacs bútorok egy holland dizájnertől

2020. augusztus 20.
Egyszerű, de nagyszerű, habszivacsból készült bútorokat tervezett Dewi van de Klomp, holland dizájner. A darabok különlegessége, hogy attól függően változtatják alakjukat, hogy miket pakolunk rájuk.

A habszivacs távolról sem a legimpozánsabb alapanyag, pláne ha bútorkészítésről van szó. Mégis ez a matéria ihlette meg a holland dizájnert, Dewi van de Klompot, aki szerette volna megmutatni a habszivacs „poetikus oldalát”. A Soft Cabinets kollekció mögötti koncepció arra az elképzelésre épül, hogy számos népszerű, ház körüli alapanyag vesz minket körül, amit a hétköznapokban szinte észre sem veszünk, vagy kimondottan „alantas” anyagként gondolunk rá.

Az utrechti tervező teljesen beleszeretett a habszivacs élénk színeibe és különleges textúrájába, és az anyag azon tulajdonságába, hogy organikusan változtatja formáját attól függően, mivel pakoljuk meg. Van de Klomp szerint bútorai egyenesen olyanok, „mintha élnének” – a tervező hangsúlyozza, hogy nem csupán tárolják, de védelmezik is tartalmukat, ezzel pedig az erő és állhatatosság szimbólumaiként működnek.

Dezeen

Olvass tovább!