A lakás ősziesítése: nincs másra szükség, mint egy falra rakható szőnyegre

2020. augusztus 31.
Évszakváltáskor szeretjük egy kicsit felfrissíteni az otthonunkat: ilyenkorra időzítjük a nagytakarítást, lecseréljük az apró dekorokat, elővesszük a puha, őszies színben pompázó takarókat és párnákat. Mindemellett akár egy szép, falon elhelyezett rongyszőnyeg is segíthet megújítani a lakásunkat és becsempészni az ősz színeit az otthonunkba.

A faliszőnyeg nemcsak szép, de segít a szoba szigetelésében is, amire szükségünk is lehet az egyre hűvösödő idő beköszöntével, ráadásul akár ki is válthatja a képeket, posztereket vagy a különleges falfestést is, és még a legridegebb terekbe is otthonosságot varázsol.

1. Afrikai inspiráció

A lehulló falevelek színe afrikai ihletésű szőnyegen: nincs is ennél letisztultabb, de mégis otthonos verziója ennek a trendnek! Ráadásul ha egészen könnyű szőnyeget választunk, akkor elég, ha hozzácsiptetjük egy fából készült rúdhoz, és azt biztosítjuk a falra: így könnyedén cserélgethetjük a faliszőnyegünket – és vele az egész tér hangulatát is.

2. Absztrakt rusztikus

A hosszú szálas, rusztikusabb daraboktól sem érdemes tartanunk, ezek a szőnyegek ugyanis csak úgy vonzzák a tekintetet, és önmagukban is életet lehellnek a szobába. Izgalmas lehet, ha a mintákban fellelhető színekre valahogyan reflektál a berendezés többi eleme is, akár csak egy díszpárna, képkeret vagy váza formájában.

3. Vintage

De nem kell súlyos összegeket kifizetnünk vagy távoli tájakra utazni ahhoz, hogy a faliszőnyegek trendjének hódoljunk: biztos, hogy sok szülőnél, nagyszülőnél fellelhetőek még a régi gépi, perzsahatású szőnyegek, amelyeknek újra hatalmas trendje van. Egy alapos tisztítás – esetleg fakítás – után ezek is felkerülhetnek a falra, az sem gond, ha már kicsit nyomott hagyott rajtuk az idő vasfoga.

Fotó: Pinterest