Cuki játékteknősök óceáni hulladékból

2020. szeptember 29.
A Greta névre keresztelt teknőc az óceánban hagyott halászhálókból és egyéb tengeri hulladékokból készült, így játékosan tanítja a gyerekeket a környezetvédelem fontosságára.

A Greta the Great névre keresztelt cuki teknős fürdős játéknak vagy a homokozóba is szuper, ráadásul BPA- és nehézfém-mentes. A legizgalmasabb tulajdonsága mégis az, hogy eldobott halászhálókból és egyéb tengeri hulladékokból készült, így arra is felhívja a figyelmet, mennyire veszélyes a környezetszennyezés a tengeri élővilágra. Az alkotók külön hangsúlyozzák, hogy a halászhálók a tengeri műanyagszemét 10 százalékát teszik ki, és ezek veszélyeztetik leginkább a tengeri élőlényeket.

Az élénkzöld és barack színekben érkező minimalista teknősök gyártására a Kickstarteren gyűjtötték össze a pénzt, és az alkotók nagyon bíznak benne, hogy segítségével a legkisebbek is játékosan tanulhatnak a környezetvédelem fontosságáról.

Greta egyébként lebomló, újrahasznosítható csomagolásban érkezik, maga a játék pedig a gyártók ígérete szerint sokáig velünk maradhat – ha pedig meguntuk, Kickstarter-oldalukon azt írják, visszaküldhetjük nekik egy kis „plasztikai sebészetre”, hogy új terméket készítsenek belőle.

Fotó: GretaTheGreat/Kickstarter

Olvass tovább!