Művészi jógaszőnyegek egy szlovák dizájnertől

2020. október 14.
Gyönyörű, absztrakt minták társaságában gyakorolhatunk Domi Kramer szlovák dizájner jógaszőnyegein! Ráadásul a kaucsukból készült jógamatracok még környezettudatosak is.

Domi Kramer azért alkotta meg a meseszép jógaszőnyegeit, mert szerette volna, hogy a funkcionális matracok egyszerre dekoratív elemek is legyenek. A másik fontos szempont a környezettudatosság volt: a természetes kaucsukból készülő szőnyegek lebomlóak, a finom mikroszövet pedig latex-, szilikon-, ftalát- és toxikus ragasztóanyagoktól mentes. Ráadásul a mintákhoz használt festék is speciális, nem káros az emberi szervezetre, ahogy az állatokra sem.

A különleges jógamatracok között találunk egészen finom, pasztellszínű darabokat, de merészebb színhasználatú, játékosabb verziót is. A mintákat alapvetően letisztult, geometrikus formavilág határozza meg, és egyfajta légies finomság is visszaköszön bennük, ahogyan a jóga filozófiájával összhangban álló elemek – az egységet jelképező kör, finom vonalrajzos növényminták – is megjelennek.

Mutatjuk a kedvenc darabjainkat:

Olvass tovább!