Ültesd a növényeidet trashy kerámiaszatyorba!

2021. január 04. |

Manapság rengetegen készítenek kerámiatárgyakat – a bögréken és vázákon túl– , és bár a most következő alkotások funkciójukat tekintve hagyományos kaspók, külsőre egészen extravagánsak.

Az elmúlt években demokratizálódott a keramikusművészet, divatba jöttek az esetlen, játékos, lendületes vagy éppen groteszk formák, és az agyagból készített tárgyak sora is bővült. Kimberley Williamson, a BirKim Bags márka mögötti alkotó például – elsősorban – nejlonszatyrokat mintázó kaspókat és dísztárgyakat készít, amiket különböző popkulturális utalásokkal díszít. Munkáin megjelennek például az ikonikus szupermarketek logói, amelyek új szöveges értelmezést kapnak, de ugyanígy játszik például a digitiális kor univerzális nyelvével, az emojikkal is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BirKim Bags (@birkimbags) által megosztott bejegyzés

Williamson trashy kerámiai egyszerre viccesek, vagányak és elgondolkodtatóak, ráadásul tényleg szuper tárolói lehetnek kedvenc növényeinknek! Mutatjuk a személyes kedvenceinket:

Olvass tovább!

Ikebana ihlette magyar kerámiák

Ikebana ihlette magyar kerámiák

A KOKOMO-t a növények szeretete és a japán ikebana inspirálta, de Glaser Eszter azt is el tudná képzelni, hogy alkotásai egy napon felnagyítva játszótérré válnak – hiszen a játékosság és a rugalmas felhasználási lehetőség már most is kulcselem.

Szólj hozzá te is!

Még több Napi design