Az év legizgalmasabb lámpáit díjazták

2020. december 22.
A L A M P 2020 győztesei között találunk újragondolt neonfényeket, szoborszerű asztali lámpákat és fáradtlila retró búrákat is.

A jól megválasztott és elhelyezett fényforrások az egész tér hangulatát meghatározhatják, szóval tényleg érdemes kellő figyelmet fordítani a lámpákra. A L A M P 2020 már hatodik éve díjazza a legizgalmasabb és legszebb fényforrásokat: idén 37 országból érkeztek rekordszámú jelölések. A készítő személye szerint fő kategóriában (Student, Professional, Manufactured) és a lámpa stílusa/elhelyezése szerint három további alkategóriában (Pendant, Floor, Table) osztottak díjakat, vagyis rengeteg kategória van – érdemes átböngészni a Design Milk összeállítását, ahol mindegyik győztest megnézhetjük.

Mi most csak saját kedvencink közül szemezgettünk: a professzionális kategória asztali lámpája, Ed Heritage bizonytalanul dőlő Tiltje geometrikus, egészen szoborszerű alkotás, ami egyszerre játékos és dinamikus:

A profi kategória abszolút győztese az ausztrál Flask System a Copper Designtól – a moduláris rendszer a függő neonvilágítást gondolja újra letisztultabb és izgalmasabb formában:

Az indiai Rija Panchal diák kategóriában győzött Cáustica névre keresztelt fali lámpájával, amelynek célja a megnyugtató, meditatív atmoszféra megteremtése, miközben a színes üvegbúrákkal izgalmas fényhatást kelt.

Az egyik közönségkedvenc egy retró, lila ernyővel ellátott darab, a Paraply lett, amelynek különlegessége, hogy a lápaernyő hajtogatásával három különböző formát is teremthetünk.

Olvass tovább!