Pasztell minimalizmus az ausztrál bölcsiben

2021. január 18.
Rikító mesefigurák helyett pasztellszínű geometriai formák borítják az ausztrál magánbölcsöde falait, így a dekoráció nemcsak a kicsiket, de a felnőtteket is gyönyörködteti.

Sokan azt hiszik, hogy a gyerekek kizárólag akkor érzik jól magukat, ha rikító színek és mindent beborító mese- illetve állatfigurák veszik körül őket, pedig az ilyen környezet akár túlingerlő is lehet számukra. Danielle Brustman dizájner épp ezért pasztellszínekkel és letisztult formákkal díszítette a melbourne-i Brighton Street Early Learning Centre falait, a végeredmény pedig egészen fantasztikus lett.

Miközben néhány helyen megmaradt a brutalista épület betonfalainak textúrája, Brustman geometriai formákból kibontakozó szivárványokat, napot, felhőt és házakat festett a falakra. A mintákat úgy vitte fel, hogy kirajzolódjon belőlük egy narratíva: a földszinten a földhöz kapcsolódó elemek, míg az emeleten az éghez kötődő motívumok jelennek meg.

Az egyszerűséget és visszafogottságot az enteriőr berendezésében is megtartották: zsúfolt, játékokkal teli szobák helyett légies, tágas terek kialakítására törekedtek. A végeredmény egy gyerekbarát, nyugalmat és harmóniát árasztó tér lett, amiben bónuszként valószínűleg a felnőttek is jól érezhetik magukat!

Olvass tovább!