Hivatalosan is mentális betegség lett a videójáték-függőség

2018. június 23.
Eddig is sokan voltak, akik komoly problémának látták a videójáték-függőséget, de az Egészségügyi Világszervezet most már hivatalosan is a mentális betegségek közé sorolja.

Mivel egyre nagyobb problémát jelent a videójáték-függőség, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) most hivatalosan is felvette a mentális betegségek listájára. A tudományos bizonyítékok szerint a videójáték-függőség olyan tartós vagy visszatérő viselkedés, amelyben a játék elsőbbséget élvez minden mással szemben. Hogy ez mennyire komoly probléma, jól igazolják azok a főleg ázsiai esetek, melyek arról szóltak, hogy a videójátékok előtt ülő szülők teljesen elhanyagolták és így akár a halálát is okozták kiskorú gyermeküknek.

Számos külföldi országban léteznek egyébként korlátozások és megoldási javaslatok a függőség kezelésére, sőt, az Egyesült Királyságban már olyan speciális magánklinikák is működnek, amik kimondottan a leszoktatással foglalkoznak.  A WHO azt reméli, hogy az új klasszifikációval az országok jobban felkészülhetnek majd az ilyen esetekre és eredményesebben kezelhetik azokat.

Fotó: Unsplash.com