Az orgazmusról kellene tanítani a fiatal lányokat

2018. november 13.
Legalábbis ezt mondja Jess Phillips brit képviselő, aki szerint a kislányok szexuális magabiztosságának kiépítése nagyban hozzájárulhatnak a nemek közti egyenlőtlenségek csökkentéséhez.
Fotó: Unsplash.com

Míg Magyarországon már az is problémát jelent, hogy egyáltalán létezzen valamilyen formában szexuális felvilágosítás az iskolákban, progresszívebb szemléletű politikusok már azt pedzegetik, hogy a felvilágosítás a női orgazmusról is tanítsa a fiatalokat. Jess Phillips brit parlamenti képviselő szerint fontos lenne minél fiatalabb korban edukálni a lányokat (és persze a fiúkat is) a női orgazmusról, mert így a lányok szexualitása sokkal magabiztosabban fejlődhet, ami később is hasznukra válhat majd.

„Nem azt mondom, hogy mi tanítsuk meg maszturbálni őket. Csak azt javaslom, hogy beszéljünk velük azokról a dolgokról, amiket amúgy is csinálnak” – magyarázza Phillips. A törekvés szerint a női orgazmusról való párbeszéd beemelése a korai szexuális felvilágosításba hozzájárulhatna az „orgasm gap” szűkítéséhez – ez a fogalom arra utal, hogy felmérések szerint a nők sokkal kevesebb orgazmusban részesülnek, mint a férfiak. Phillips egyébként azért is kampányol, hogy a szexedukáció 2020-ra kötelező legyen a brit általános iskolákban, jelenleg ugyanis csak állami fenntartású intézményekben előírható.