Az orgazmusról kellene tanítani a fiatal lányokat

2018. november 13. |

Legalábbis ezt mondja Jess Phillips brit képviselő, aki szerint a kislányok szexuális magabiztosságának kiépítése nagyban hozzájárulhatnak a nemek közti egyenlőtlenségek csökkentéséhez.

Fotó: Unsplash.com

Míg Magyarországon már az is problémát jelent, hogy egyáltalán létezzen valamilyen formában szexuális felvilágosítás az iskolákban, progresszívebb szemléletű politikusok már azt pedzegetik, hogy a felvilágosítás a női orgazmusról is tanítsa a fiatalokat. Jess Phillips brit parlamenti képviselő szerint fontos lenne minél fiatalabb korban edukálni a lányokat (és persze a fiúkat is) a női orgazmusról, mert így a lányok szexualitása sokkal magabiztosabban fejlődhet, ami később is hasznukra válhat majd.

“Nem azt mondom, hogy mi tanítsuk meg maszturbálni őket. Csak azt javaslom, hogy beszéljünk velük azokról a dolgokról, amiket amúgy is csinálnak” – magyarázza Phillips. A törekvés szerint a női orgazmusról való párbeszéd beemelése a korai szexuális felvilágosításba hozzájárulhatna az “orgasm gap” szűkítéséhez – ez a fogalom arra utal, hogy felmérések szerint a nők sokkal kevesebb orgazmusban részesülnek, mint a férfiak. Phillips egyébként azért is kampányol, hogy a szexedukáció 2020-ra kötelező legyen a brit általános iskolákban, jelenleg ugyanis csak állami fenntartású intézményekben előírható.

Szólj hozzá te is!

Még több Riporter

“Az étkezési zavar sokszor egyáltalán nem az étkezésről szól” étkezési zavar

“Az étkezési zavar sokszor egyáltalán nem az étkezésről szól”