Greta Thunberg és Malála Júszafzai végre találkoztak

2020. február 28.
A két fiatal aktivistának végre lehetősége volt személyesen is találkozni, mivel Greta Thunberg az Egyesült Királyságba látogatott egy tüntetésre. Közös kép is készült a világ jelenleg két legbefolyásosabb fiataljáról.

Nem meglepő, hogy a két fiatal aktivista, Greta Thunberg és Malála Júszafzai már első találkozásukkor megtalálták a közös hangot.

A klímaváltozás ellen küzdő 17 éves svéd aktivista egy iskolai tüntetésre utazott az Egyesült Királyságba, így meglátogathatta a 22 éves emberi jogokért küzdő aktivistát az Oxford Egyetemen, ahol Malála jelenleg tanul.

A találkozó alatt a két fiatal közös képet is készített, amelyet mindketten posztoltak a közösségi oldalukra, ugyanakkor kifejezték egymás iránti csodálatukat és tiszteletüket is a képekhez írt kommentárban.

„Ma találkoztam a példaképemmel. Mi mást mondhatnék?” – írta Greta Thunberg a közös fotóhoz.

„Az egyetlen barát, aki miatt kihagyom az órámat” – kommentelte Júszafzai is a találkozót.

A két fiatal nő munkásságában sok a közös vonás. Mindketten felszólaltak már az Egyesült Nemzetek Szervezetében, és mindkettejüket jelölték Nobel-békedíjra. Malála Júszafzai 2014-ben, 17 éves korában át is vehette a kitüntetést a lányok oktatásáért folytatott küzdelméért. Thunberget idén jelölték a környezetvédelemért tett erőfeszítéseiért.

Míg Thunberg példaképének hívta Júszafzait a Twitteren, Júszafzai már korábban is méltatta Thunberg munkáját nyilvánosan. „Nem kell hozzá felnőttnek lenned, hogy megváltoztasd a világot, most rögtön is megteheted” – mondta Malála decemberben egy tévéműsorban. – Úgy gondolom, ez Greta Thunberg világra szóló üzenete a fiatal embereknek. A te hangod, a tetteid nagyon-nagyon fontosak a változáshoz, hogy olyan jövőnk legyen, amilyet szeretnénk.”

Ezt már olvastad?


Forrás: Marie Claire Australia, The Huffington Post
Fotó: Getty Images