Melania Trump maszkot hord a vírus ellen – férje szerint felesleges

2020. április 10.
A first lady Twitter-üzenetekben buzdítja az amerikaiakat arra, hogy a koronavírus idején hordjanak arcmaszkot. Az amerikai elnök nem teljesen ért egyet ezzel az ajánlással.

Melania Trump a legújabb Twitter-posztjában arra ösztönzi az amerikaikat, hogy a saját és a többi ember egészsége érdekében a koronavírus-járvány idején hordjanak arcmaszkot. Teszi mindezt úgy, hogy férje, az amerikai elnök továbbra sincs meggyőződve a maszkok hatékonyságáról.

A fenti képet tegnap osztotta meg Melania ezzel a szöveggel: „A CDC (Amerikai Járványvédelmi Központ) tanulmányai azt ajánlják, hogy a közterületeken, különösen olyan helyeken, ahol a fizikai távolságtartás nehezen kivitelezhető, az emberek hordjanak szövetmaszkot. De ne feledjük a legfontosabb a szociális távolságtartás betartása.”

A first lady valóban komolyan gondolja az amerikaiak edukálását, a fotó után ugyanis egy videót is megosztott, amiben még részletesebben elmagyarázta a maszkhasználat fontosságát, és arra is felhívta az emberek figyelmét, hogy ne a kifejezetten egészségügyi dolgozók számára készített maszkokat vásárolják fel.

Donald Trump nem fog maszkot hordani

Az Amerikai Járványvédelmi Központ múlt héten tette közzé az arcmaszkokra vonatkozó ajánlását, erre az ajánlásra pedig természetesen maga az amerikai elnök is reagált. „Én nem fogok maszkot hordani, ez csak egy ajánlás. Az Ovális Irodában ülve, miközben elnököket, diktátorokat, királyokat fogadok, furcsa lenne, ha maszk lenne rajtam” – indokolta döntését az Egyesült Államok elnöke.

Ezt olvastad már?

Néhány napja egyébként arról is megkérdezték az elnököt, hogy mit szól felesége Twitter-akcióihoz, amiben maszkviselésre buzdítja az embereket. Trump igy válaszolt: „Neki tetszik ez az ötlet, a maszkviselés ötlete, és sokan mások is hozzá hasonlóan gondolkodnak. De ez csak egy ajánlás, amit én is megértettem, és jól vagyok úgy, ahogy vagyok.”

Múlt héten a CNN is írt arról, hogy az amerikai elnöknek kétségei vannak az maszkviseléssel kapcsolatban. Mint írták, Trump szerint egy sál sok tekintetben jobb a koronavírus-fertőzés ellen, mint a hagyományos arcmaszk. Ezt azzal magyarázta, hogy az előbbi vastagabb.

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images

Forrás: instyle.com