Egy diák maszkot készített a szájról olvasáshoz

2020. április 21.
Miután a koronavírus-járvány miatt egyre többen hordunk maszkot, ez nagy nehézséget okozhat azoknak a siketeknek, akik szájról olvasással kommunikáltak másokkal. Szerencsére egy diáklány ötlete segít kiküszöbölni ezt a problémát.

Mára szinte nincs olyan ország a világban, ahol ne jelent volna meg a Covid-19 vírus, és ne nehezítené meg a legkülönbözőbb módokon az emberek életét. Szerencsére sokan új ötletekkel állnak elő, amelyek segíthetnek kiküszöbölni ezeknek a nehézségeknek egy részét. Egészségügyi dolgozók például elkezdték az arcképüket kitűzni a védőruházatukra, hogy a betegek lássák, ki kezeli őket, egy amerikai diáklány pedig olyan arcmaszkot talált fel, amellyel kiküszöbölhető a siketek és nagyothallók számára az a probléma, hogy a maszkok lehetetlenné teszik számukra a szájról olvasást.

Ashley Lawrence, aki a Kelet-Kentucky Egyetem siketek és nagyothallók edukációja szakán végzős hallgató, olyan speciális maszkot készített, amellyel a koronavírus-megbetegedés és a járványhelyzet talán kevésbé lesz félelmetes a siketséggel élők számára. A diák a GoFundMe pénzgyűjtő oldalon kezdett támogatókat keresni az átlátszó szájrésszel ellátott papírmaszkok előállítására. „Ha valaki, aki szájról olvasással kommunikál, beteg lesz, és orvoshoz kell fordulnia, odaadhatja ezt a maszkot az orvosának, így könnyebben tudnak kommunikálni egymással” – írta Lawrence.

A diáklány által célként megjelölt háromezer dollár kevesebb mint egy hét alatt összejött, így most már elkészítheti és továbbíthatja mindenféle díj nélkül a speciális maszkokat azoknak, akiknek szüksége van rá.

„Nagyon köszönöm mindenkinek a támogatást, mivel elértük a célunkat, az adománygyűjtés befejeződött. A maszk készítésének lépéseit a YouTube-ra is kiposztoljuk, így a saját közösségében bárki elkészítheti azok számára, akiknek szükségük van rá” – tette hozzá Lawrence.

Olvastad már?

Forrás: Marie Claire Australia
Fotó: Instagram