Kókuszdióval is fizethetnek Balin az egyetemisták a koronavírus miatt

2020. november 11.
Egy bali egyetemen kókuszdióval és levelekkel is kifizethetik tandíjukat a diákok, mivel nagyon sokan komoly anyagi nehézségekkel küzdenek a koronavírus-járvány miatt.

A Venus One Turisztikai Akadémia diákjai kifizethetik tandíjukat kókuszdióval is, ha a koronavírus-járvány miatt anyagi nehézségekkel kellett szembenézniük. Az így összegyűlt kókuszdiót szűz kókuszolaj készítésére használják fel. A kókuszdión túl moringa és ázsiai gázló (gotu kola) leveleivel is fizethetnek az egyetemisták, amelyből gyógynövényes szappant készítenek, a bevétel pedig az egyetemhez kerül. A program március óta tart.

kokusz-egyetem-tandij-bali

Az akadémia vezetője, Wayan Pasek Adi Putra elmondta, hogy „általában három részletre lebontva kell kifizetni az éves tandíjat. A koronavírus-járvány miatt sokkal rugalmasabbá kellett tennünk a folyamatot. Mivel előállítunk szűz kókuszolajat, engedélyeztük a diákoknak, hogy kókuszdiót hozzanak tandíjként.”

„Fontos megtanulniuk, hogyan optimalizálják a természeti erőforrásokat maguk körül. Amikor a járvány véget ér, a segítségnyújtás új képességével léphetnek ki a világba” – tette hozzá az intézményvezető. 

A koronavírussal legfertőzöttebb területekről érkező diákok nem vehetnek részt személyes órákon. A kevésbé fertőzött részekről jövőket három csoportba osztották, hogy kisebb legyen a létszám, és rotációban vehetnek részt a tantermi oktatásban

Bali a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, ám a bali vezetők lezárták a szigetet a nem indonéziai látogatók elől 2021-ig.

Olvastad már?

Forrás: Insider
Fotó: Unsplash