Szivárványos Házasság hete: az azonosnemű párok is igent mondanának!

2021. február 14. |

Az LMBTQ-emberek és támogatóik számára is elérhető Facebook profilkép kerettel válaszolt a Budapest Pride az idei Házasság hete hivatalos programjához köthető Facebook-profilkép keretre.

A hivatalos programhoz kapcsolódó „Most is IGEN-t mondanék” üzenet a házasság intézményét hivatott népszerűsíteni.

A Budapest Pride teljes mellszélességgel támogatja a házasság intézményét minden felnőtt magyar állampolgár számára, aki szeretne élni vele, ám úgy látjuk, hogy ez az üzenet némi korrigálásra szorul. Ezért létrehoztunk két Facebook-keretet, hogy a február 14-ig tartó Házasság hete alatt bárki kifejezhesse támogatását az egyenlő házasság mellett:

Azonos nemű párkapcsolatban élők számára „IGEN-t mondanék, ha lehetne!”, míg a támogatók számára „Mások is IGEN-t mondanának!” felirattal.

hazassag-hete-meleghazassag

Az Eurobarometer-kutatások is egyértelműen kimutatják, hogy a fiatal generációk jelentősen támogatóbbak az LMBTQ-közösséggel szemben, mint a társadalom idősebb tagjai. Sőt, a 2019-es Eurobarometer szerint Magyarországon már többen támogatják, mint ellenzik az azonos neműek házasságát.

„Reméljük, hogy ezzel a gesztussal sikerül hozzájárulnunk, hogy a Házasság hete minden, a házasság intézményét tisztelő magyar állampolgár számára befogadható programsorozattá válhasson, és egyben fel tudjuk hívni a figyelmet a kormány családpolitikájának ellentmondásaira” – mondja a szervezet.

hazassag-hete-meleghazassag

Fotó: Getty Images, Budapest Pride

Olvass tovább!

Valentin-napi ajándékozás másként, a gyerekházasságok ellen

Valentin-napi ajándékozás másként, a gyerekházasságok ellen

Ha a sablonos ajándékok helyett idén valami igazán szívet melengető meglepetéssel rukkolnál elő, küldj Valentin-napi képeslapot annak, aki a legközelebb áll a szívedhez. Adományozz a nevében tetszőleges összeget az UNICEF lánygyerekeket segítő munkájára, és oszd meg a törődésedet azokkal a lányokkal is, akik csak remélni tudják, hogy esélyük lesz szerelemből házasodni.

Szólj hozzá te is!

Még több Riporter