Ezt teszi a szerelem: a tengeri Don Juantól a maratoni kerékpárosig

2021. február 14.
A szerelem őrültté tesz. Van, akit pedig annyira őrültté, hogy a józan ész szavát és a törvényeket is elfelejti tőle.

A szerelem által írt történetek nem mindig érnek boldog véget, különösen ha olyan észvesztően nagy őrültségre ragadtatják magukat a rózsaszín felhőben úszó huszonegyedik századi Rómeók, amelyek ellent mondanak a józan észnek és a törvényeknek is. Ám van olyan is azért, amikor tényleg minden jó, ha jó a vége.

A tengeri Don Juan

Az amerikai Washington államban, Bellingham városában élő férfi például a karanténintézkedéseket megszegve szállt csónakba, és hajózott kanadai vizekre, hogy elvigye randevúra a barátnőjét. Őt az amerikai–kanadai parti őrség fogta el, miközben hajójával a déli Gulf-szigetekre tartott.

szerelem-keptelen-tortenet

A férfinek még csak az sem szólhat a mentségére, hogy az ifjonti hév ragadtatta ilyen meggondolatlanságra, hiszen 49 éves, míg barátnője 50. (Bár ebből is látszik, hogy a szerelem kortalan.) A hatóság kérdéseire az amerikai férfi elmondta, hogy reggel hagyta el otthonát hajóval, és a kanadai Surrey-ben vette fel barátnőjét, majd kikötöttek egy időre a tengeröbölben. Ám eközben elmulasztotta bejelenteni a határátlépést, amely a jelenlegi koronavírus-járvány miatti korlátozások nyomán kötelező.

A tengeri Don Juant letartóztatták, hajóját elvontatták, emellett ezerdolláros büntetést kellett fizetnie a karanténintézkedések megszegése és a nem létfontosságú határátlépés miatt. Természetesen a hajó hazavontatásának költségei is a szerelmes férfit terhelik, és kötelezték, hogy azonnal hagyja el a kanadai vizeket. 

A nőt, akit a tengeri rendőrség szakított el szerelmétől, szintén hazaszállítottak, ahol két hét önkéntes karanténba vonult, és koronavírus-tesztet csináltatott. 

Gentleman jet-skivel

A férfi, aki soha nem vezetett korábban jet-skit, úgy gondolta, hogy az út Skóciából Man-szigetre csupán 40 percig tart. Ehelyett négy és fél órát utazott, ám szerelme ölelő karjai helyett a rendőrség várta, valamint a börtön a koronavírus-szabályok megszegése miatt. 

Dale McLaughlan a neve annak a 28 éves skót férfinak, aki még akkor találkozott barátnőjével, amikor tetőfedőként dolgozott Man-szigeten. A koronavírus azonban elválasztotta a szerelmeseket, különleges engedély nélkül ugyanis senki sem léphetett be a szigetre, aki nem helyi lakos. Ennek ellenére is úgy döntött a szerelmes fiatalember, hogy nekivág jet-skivel a tervei szerint negyvenperces útnak. A kalandból négy és fél órás tengeri túra lett. Ügyvédje azzal védekezett, hogy McLaughlan depresszióba esett szerelme hiánya miatt, ezért próbált meg átjutni a szigetre, ám így is négy hét börtönbüntetéssel sújtották. Mielőtt azonban a börtön várta volna szerelme ölelő karja helyett, azért két éjszakai klubot még meglátogatott kedvesével.

Olvastad már?

Interkontinentális biciklitúra

Mintha egy középkori ballada lenne, vagy egy tündérmese, olyan a kékszemű svéd lány és a fekete, göndör hajú indiai fiú szerelmének története, amely egy indiai próféciában született. „Indiában gyakori, hogy a szülők asztrológussal mondatnak jövendölést gyermeküknek születésekor – mondta Pradyumna Kumar Mahanandia. – Az én próféciám szerint a feleségemnek és nekem nem elrendezett házasságunk lesz, mint az Indiában általános. A szüleimnek azt is mondta az asztrológus, hogy a feleségem messzi országból érkezik és a Bika jegyében születik, egy dzsungel vagy erdő tulajdonosa lesz, és zenél, fuvolán játszik.”

Ennek tudatában nőtt fel az indiai férfi. 1975-ben, megtört, hajléktalan képzőművészeti tanulmányokat folytató diákként utcai művészként próbálta eladni tehetségét Delhiben. Némi hírnevet azért szerzett, köszönhetően annak, hogy lehetőséget kapott Indira Ghandi és Valentina Tyereskova, az első női űrhajós portréjának megfestésére. Ám 1975. december 17-én jött el élete fordulópontja: találkozott Charlotte Von Schedvinnel, a húszéves svéd diáklánnyal, aki élete álmát teljesítette be éppen indiai utazásával. 

Mahandandia azonnal érezte, hogy a fiatal nő a nagy Ő számára, és három alkalomra volt szüksége ahhoz, hogy elkészíthesse a portréját, annyira remegett közben. Eközben azonban kiderítette a próféciára vonatkozó részleteket. Honnan érkezett Charlotte? Svédországból – egy messzi vidékről. Pipa. Mi a csillagjegye? Bika. Pipa. Játszik fuvolán? Fuvolán és zongorán is. Dupla pipa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PK Mahanandia (@pkmahanandia)

Ezután egy villámlátogatást tettek Mahanandia falujában a szüleinél, hogy áldásukat kérjék a házasságra, miután kiderült, hogy a lány is fülig szerelmes lett a göndör hajú művészbe. A pár a következő három hetet együtt töltötte, ám ezután Charlotte-nak vissza kellett térnie Svédországba, Mahanandia pedig befejezte utolsó évét a művészeti iskolában. Ezalatt természetesen számos levelet váltottak, és az év letelte után a férfi úgy döntött, képtelen távol maradni tovább lelki társától, így eladta mindenét, búcsút vett családjától, és egy használt biciklivel indult el több mint hatezer kilométeres útjára Svédországba. 

Öt hónapba telt, mire Pakisztánon, Afganisztánon, Iránon, Törökországon és Európa számos országán át – szerencsére baj nélkül – megérkezett Svédországba, Borås-ba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PK Mahanandia (@pkmahanandia)

Mindkettejük szava elakadt, amikor ismét találkoztak, csak ölelték egymást és örömükben sírtak. Most, negyven évvel és két gyermekkel később a pár még mindig Svédországban él. Mahanandia szép művészkarriert tudhat magáénak, és a India művészeti nagykövete Svédországban. A titkuk pedig az, hogy nincs titkuk egyáltalán. „Egyszerű, nyitott szív egymás felé, megértés és tisztelet a másik iránt. A házasság nemcsak fizikailag, de spirituális szinten is szövetség.”

Forrás: Treehugger, Guardian, Vancouver Sun
Fotó: Unsplash, Instagram

Olvass tovább!