Ezért fogadjuk meg a Bridgerton első számú párkapcsolati tanácsát

2021. január 30.
„Azzal házasodj össze, akiről úgy érzed, hogy a legjobb barátod” – szól a Bridgerton első és legfontosabb párkapcsolati tanácsa, amit a szakemberek szerint nagyon is érdemes megfogadni.

Ha valaki nem látta volna még a Netflix jelenleg legnépszerűbb sorozatát, amely az 1800-as évek Angliájában játszódik, valószínűleg az elmúlt két hónapot űrutazással töltötte. A Bridgerton család ugyanis mindenkinek a szívébe belopta magát, nem csak azok szerették, akik rajonganak azokért a kosztümös filmekért, amelyekben gazdag családok szövevényes kapcsolatait, ármánykodásait és szerelmi történeteit mutatják be. Így nem csoda, ha nagy hatást tett a divatra, hódítanak a pasztellszínek és lapos talpú cipők a csinos ruhákhoz, és a humor és a kultúra irányát is meghatározta az elmúlt hónapokban. De mi a helyzet a randizással és a szerelmi életünkkel?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Az egyik epizódban Daphne Bridgerton édesanyja, Lady Violet bölcs tanácsot ad a főszereplőnek arra, hogyan találja meg élete párját: „Kedvesem, miért bonyolítod úgy a dolgokat? Csak egyszerűen menj hozzá ahhoz, akiről úgy érzed, a legjobb barátod.”

A régimódi jobban működik?

Bár Daphne ezt követő házassága Hastings hercegével nem pontosan ezen a tanácson alapult, kapcsolatuk egyik fundamentuma azonban kétségtelenül a barátságuk. Röviden összefoglalva a két főszereplő nagyon jó barátságot köt, mielőtt a szerelemben egyesülnének és belekezdenének hosszú, boldog közös életükbe.

Régimódinak tűnhet ez a felfogás a randizás mai formáit ismerve. Ha az online társkereső oldalakat nézzük, ott a külső dominál: jobbra húzzuk, aki tetszik, balra, aki nem. Persze lehet megadni magunkról információkat, ám valljuk be, nem feltétlenül olvassuk el, mit ír magáról a másik, ha nem tetszik meg a kép.

Olvastad már?

A sokat emlegetett kémia is ellenkezik a legjobb barátunk megismerésének koncepciójával. Sokat beszélünk a szikráról, amelynek azonnal fel kell lobbannia, mint a tűzijátéknak, amikor találkozunk valakivel. Ez az ösztönös, azonnali vonzalom a szakemberek szerint sem feltétlenül a hosszú, kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolat záloga.

A hiba a mi készülékünkben van?

Ahelyett, hogy valaki olyat keresnénk, akivel a kapcsolódást érezzük, amely a közös érdeklődésben, hasonló személyiségben és értékrendben nyilvánul meg, a szexuális vonzalmat és a románcot tartják sokan a kapcsolat lényegének. A szerelem első látásra számít csak igazinak, és nem akarunk energiát és erőfeszítést tenni azért, hogy megismerjük a másikat, ha nem érezzük az azonnali, magnetikus vonzalmat. 

A Bridgerton persze szintén romantizálja a párkapcsolatokat, a két főhős története pedig boldog véget ér egy barátságalapú házasságban. Ugyanakkor megvan az erős szexuális vonzalom is köztük, kétségtelenül és tisztán láthatóan ott a szikra. Ráadásul a sorozat nyilvánvalóan nem a való életről szól, azonban az üzenete, hogy barátot keressünk a szerelmünkben, ne csak szikrát és tűzijátékot, mindenképp üdítően hat a mai világban. 

Forrás: Marieclaire.com.au Fotó: Netflix

Olvass tovább!