Ismerd meg a férfi labdarúgó Eb első női játékvezetőjét!

2021. június 25.
A férfi labdarúgó Európa-bajnokságok történetében először választottak egy nőt a közreműködő játékvezetők közé. A francia Stéphanie Frappartot a lengyel-spanyol meccs alatt láthattuk is már akcióban.

A 37 éves francia Stéphanie Frappart lett az első női játékvezető, aki a labdarúgó Európa-bajnokságok történetében egy férfi futballmérkőzésen léphet pályára idén nyáron. Bár a tornán részt vevő bírák hivatalos 18 fős listáján nem kapott helyet, a kiegészítő személyzet tagjaként (negyedik játékvezetőként vagy tartalék asszisztensként) így is történelmet írt. Ha pedig ez nem lenne elég, Frappart az elmúlt két évben is történelmet írt már, többször is: ő volt az első nő, aki a férfiak között élvonalbeli bajnokit, Bajnokok Ligája-összecsapást, illetve világbajnoki selejtezőt is vezetett.

Stephanie-Frappart

Stéphanie Frappart 10 éves korában igazolt játékosként a Herblay női futballcsapatához, és három évvel később kezdett érdeklődni a játékvezetői poszt iránt. 19 évesen vezetett először mérkőzést, és abban a pillanatban tudta, hogy ezzel élete egyik legfontosabb döntését hozta meg.

„Egészen különleges érzés volt, amikor kisétáltunk a stadionba, és azt láttuk, hogy a tömeg valójában nekünk szurkolt. Ezt még soha nem tapasztaltam egy ilyen nagy és fontos meccsen” – nyilatkozta Frappart még 2019-ben  a Chelsea és a Liverpool közötti szuperkupa lebonyolítása után.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!