A közösségi oldalakon terjedő kézjel mentette meg a tinit az erőszaktól

2021. november 12.
Egy amerikai autós hívta a rendőröket, miután egy másik autóban látott egy fiatal női utast, aki a családon belüli erőszak kézjelét mutatta az ablakon át.

Egy eltűnt tinédzser lányt mentett meg a rendőrség, aki bebizonyította, hogy igenis van értelme, ha minél többen ismerik a bántalmazás vagy családon belüli erőszak kézjelét. A 16 éves fiatalt a Kentucky államban található London közelében vette észre egy ezüstszínű autóban egy másik sofőr, aki a TikTokról ismerte a kézjeleket. „Tudtam, mit jelentenek: segítségre van szükségem, családon belüli erőszak” – mondta a Laurel Megyei Sheriff Hivatalnak a sofőr, aki bejelentésében azt is közölte a rendőrökkel, hogy a lány úgy tűnt, nagyon fél, miközben egy idősebb férfi vezette az autót. 

kezjel-csaladon-beluli-eroszak

Szerencsére a rendőröknek sikerült azonosítaniuk az autót, és megállították az autópályán, a tinédzser lányt pedig, akit szülei napokkal korábban jelentettek be eltűntként, azonosították. A fiatal azt mondta a nyomozóknak, hogy a férfi több államon utazott keresztül vele, és többször is próbálta már felkelteni a többi autós figyelmét, hogy hívják a segélyhívót. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Steffen Land (@h2opolostef)

A kézjel, ami megmentette a tinédzsert, az utóbbi időben terjedt el. 2020-ban kezdte el elültetni a köztudatban a Kanadai Nők Alapítványa, azóta a világ minden táján próbálják megismertetni a nőkkel és lányokkal, hogy a mozdulatsorral szinte észrevétlenül kérhessenek segítséget, ha bántják őket vagy nagyon félnek valakitől. Három mozdulatból áll a kézjel: egy feltartott kéz, nyitott tenyérrel, majd a hüvelykujjat behajlítani a tenyérre, végül rázárni az ujjakat.

Forrás: The Guardian Fotó: Instagram

Olvass tovább!