Malála Júszafzai férjhez ment: „Különleges nap a mai az életemben”

2021. november 13.
Férjhez ment a Nobel-békedíjas emberjogi aktivista, Malála Júszafzai. Asszer Malikkal, a pakisztáni krikettliga menedzserével kötötte össze életét egy meghitt ceremónián a család birminghami otthonában. Az eseményről csodás képeket is posztolt.

Közösségi oldalán osztott meg csoda szép képeket a 24 éves Malála Júszafzai. „Értékes nap a mai az életemben. Asszer és én összeházasodtunk, hogy egész életünkben társak legyünk – írta a Nobel-békedíjas aktivista. – Egy meghitt nikkah ceremóniát tartottunk otthon, Birminghamben a családunkkal. Imádkozzatok értünk. Nagyon izgatottak vagyunk, ha arra gondolunk, hogy ezentúl együtt megyünk az úton.”

malala-juszafzai-eskuvo

Malála Júszafzai júliusban a British Vogue-nak beszélt a házassággal kapcsolatos nézeteiről. „Kicsit félek. Különösen ha a párkapcsolatokra gondolok – mondta. – Tudod, a közösségi oldalakon mindenki megosztja a párkapcsolata történetét, és elkezdesz aggódni, megbízhatsz-e valakiben vagy sem, hogyan lehetsz biztos benne” – folytatta Malála Júszafzai, aki még azt is megemlítette, hogy abban sem biztos, hogy valaha meg akar házasodni. Úgy tűnik, azóta megváltozott a véleménye.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Malala (@malala)

Malála már kisgyerekként küzdött Pakisztánban a lányok tanuláshoz való jogáért. A szélsőséges iszlamista tálibok 2012-ben követtek el ellene merényletet: fejbe lőtték, amikor hazafelé tartott az iskolából. Nemzetközi orvosi összefogással kezelték Nagy-Britanniában, és azóta is emberi jogi aktivistaként tevékenykedik.

Alig tizenhét évesen, 2014-ben kapta a Nobel-békedíjat a gyermekek jogainak védelmében folytatott harcáért, ezzel ő lett minden idők legfiatalabb kitüntetettje. Malála Júszafzai tavaly végzett az Oxfordi Egyetemen, ahol filozófiát, politikatudományt és közgazdaság-tudományt hallgatott. Létrehozott egy Malála Alap nevű nonprofit szervezet, mely 2017 óta 1,9 millió dollárt fordított a lányok iskolázásának és oktatásának támogatására Afganisztánban.

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images

Olvass tovább!