„Összetörtem, mikor rájöttem, hogy egy sorozatgyilkos nevelt fel”

2022. július 06.
„Bármit megtennék azért, hogy ne egy sorozatgyilkos lánya legyek” – mondta Amerika egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosának lánya, Kerri Rawson. A nő 14 évet töltött azzal, hogy próbálta kitörölni az emlékezetéből azt a pillanatot, amikor 2005 februárjának egyik reggelén az FBI megjelent az ajtaja előtt a hírrel, ami megváltoztatott mindent, amit addig saját magáról és az életéről gondolt.

Az odaadó, védelmező 59 éves édesapa, Dennis Rader – vagy legalábbis akinek lánya addig gondolta – 10 elképzelhetetlenül kegyetlen gyilkosság miatt került börtönbe, miután kiderült, hogy ő a híres BTK gyilkos (bind, torture, kill, azaz megkötözés, kínzás, megölés). Az álnevet saját maga alkotta, miközben 1974 és 1991 között családja szülővárosát, a kansasi Wichitát rettegésben tartotta. 

„Több mint tíz évig tartott, mire le tudtam ülni bárkivel, és képessé váltam, hogy beszéljek erről – mondta a sorozatgyilkos lánya, Kerri Rawson. – Senki sem akarta elhinni, hogy az apám ilyen szörnyűséges dolgokra volt képes.” Rawson ma 40 éves, és könyvet írt arról, milyen egy sorozatgyilkos lányának lenni, milyen, amikor a rettenet és a harag keveredik az addig érzett szeretet érzésével az apja iránt, és arról, milyen borzalmas hatással volt a kettős élet a családjukra. 

sorozatgyilkos-apa-gyilkossag

Hogyan tehet ilyet egy ember?!

A különös kegyetlenség, amivel az apja elkövette a gyilkosságokat, még nehezebbé tette a feldolgozást Kerri Rawson számára. Rader ugyanis gyakran hónapokig gyönyörködött még áldozataiban, akiket lassan fojtott meg, miután kötéllel megkötözte karjaikat és lábaikat, majd a tetteiről mindig elrejtett ilyen-olyan emlékeztetőket a családi ruhásszekrény melletti padlódeszka alatt. 

Amikor az FBI megjelent Kerri Rawson Detroit közelében álló házánál, férje, Darian épp a munkahelyén volt. Vonakodva engedte be a szövetségi ügynököket, akik nem köntörfalaztak jövetelük célját illetően. „Hallotta valaha azt a szót, hogy BTK?” – kérdezték Kerritől, akinek fogalma sem volt róla, hogy az apját nem sokkal előtte rendőrök tucatja vette őrizetbe, mert egy floppylemez segítségével össze tudták kapcsolni a gyilkosságokkal. A lemezt maga a BTK gyilkos küldte a rendőröknek azzal az üzenettel, hogy attól tart, újra gyilkolni fog. 

Rawson összezavarodott a kérdéstől. „Mint amikor valami nagyon furcsa dolgot említenek az embernek – emlékezett vissza a nő. – Azonnal azt gondoltam, hogy édesanyámat meggyilkolták. Az agyam egyből pánikolni kezdett, nagyon megijedtem és féltem.” Ahogy megnyugodott, úgy jutottak el hozzá az FBI-ügynökök szavai. Hallotta, hogy valami olyanról beszélnek, hogy az apja gyilkos. Még mindig a pánik és zavar hatása alatt Rawson agya sebesen járt. „Te jó ég, apám meggyilkolta anyámat. Úgy éreztem, hogy azonnal meghalok. Megtántorodtam, a falnak dőltem, és azt mondtam az ügynököknek, le kell ülnöm.”

sorozatgyilkos-apa-gyilkossag

A szörnyű igazság

A következő órákban a szörnyű igazság kezdett kibontakozni előtte. Ám még évekbe telt, mire úgy érezte, az élete ismét normális lehet. Kerri Rawson apját 10 gyilkosság miatt ítélték el, jelenleg is 175 éves börtönbüntetését tölti, sohasem szabadulhat. 

​​„Csak próbálok életben maradni és lélegezni – mondta Rawson. – És bármit megtennék azért, hogy ne egy sorozatgyilkos lánya legyek.”

Forrás: People Fotó: Kerri Rawson, Instagram

Olvass tovább!