Az egész világ csodálja a smink nélkül versenyző Miss Angliát

2022. szeptember 02.
Melisa Raouf az első olyan szépségversenyző, aki smink nélkül került a döntőbe a Miss Anglia szépségversenyen.
  • A 20 éves Melisa Raouf az első olyan az angol szépségverseny történetében, aki nem visel sminket.
  • Raouf reméli, hogy a döntése nyomán a nők merik jól érezni magukat a saját bőrükben.
  • Raouf bejutott a Miss Anglia döntőjébe, októberben dől el, meg lehet-e nyerni egy szépségversenyt smink nélkül is.

Általában a csillogásról és a minél látványosabb ruhákról szólnak a szépségversenyek, melyeken a versenyzők vastag sminket viselnek. Az első fele továbbra is igaz, ám Melisa Raouf a második felével kapcsolatban úgy döntött, ideje változtatni rajta. A Miss Anglia döntőse az első olyan résztvevő a szépségverseny 94 éves történelmében, aki smink nélkül versenyzik. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mel❤️ (@melisaraouf)

A 20 éves Melisa Raouf bejutott a döntőbe, ahol 40 másik nővel együtt próbálja elhódítani a szépségverseny koronáját. „Sokat jelent nekem ez, mivel tudom, hogy rengeteg különböző korú lány és nő csak a társadalmi elvárások miatt visel sminket” – mondta Raouf az Independentnek adott interjúban, hozzátéve, hogy a döntőben is smink nélkül lép majd fel.

„Ha valaki boldog a saját bőrében, nem kellene arra ösztönözni, hogy fedje el sminkkel az arcát. A hibáink tesznek minket azzá, akik vagyunk, egyedivé és megismételhetetlenné” – tette hozzá a szépségversenyző.

Raouf elmondta azt is, hogy nagyon fiatalon kezdett sminkelni, de soha nem érezte igazán jól magát a bőrében. „Soha nem éreztem azt, hogy megfelelek a szépségideáloknak. Nemrég sikerült csak elfogadnom, hogy szép vagyok úgy, ahogy vagyok. Pont ezért döntöttem úgy, hogy smink nélkül versenyzem” – mondta az egyetemista, aki a fiatalok mentális egészségének szószólója a szépségversenyen. Raouf Instagram-profiljából az is kiderül, hogy a Papyrus nevű brit szervezet számára gyűjt adományokat. A szervezet azért dolgozik, hogy segítsen megelőzni a fiatalok körében egyre gyakoribb öngyilkosságot

„A mentális egészségről muszáj beszélni. Azt akarom, hogy minden lány jól legyen. Azt akarom, hogy megszűnjenek a szépségideálok. Úgy érzem, minden lány gyönyörű a maga saját módján. Minden lányért teszem, amit teszek – magyarázta Raouf. – Fontos, hogy szeressük és hangsúlyozzuk a hibákat és az egyenetlenségeket is, hiszen a valódi szépség az egyszerűségben rejlik.”

A Miss Anglia szépségversenyben 2019-ben bevezették, hogy az egyik fordulóban a résztvevők versenyezhetnek smink nélkül is. Raouf azonban nemcsak ebben az egy körben, de az egész versenyen smink nélkül áll a zsűri elé. „Nagyon bátor döntés csupasz arccal versenyezni, mikor mindenki más vastag sminket visel. Fontos üzenete van a fiatal nők felé” – jelentette ki Angie Beasley, a Miss Anglia szépségverseny igazgatója is.

Forrás: BBC Fotó: Melisa Raouf

Olvass tovább!