Ezt a számot hallgatják leggyakrabban a nők szülés közben

2022. szeptember 22.
Egy friss analízisből kiderült, melyik az a dal, amelyikre a legszívesebben adnak életet a nők – bár a listán sok kedvelt klasszikus feltűnik, az első helyezett kifejezetten meglepő lehet.

Egy 1000 Spotify-lejátszási listát elemző új kimutatásból úgy tűnik, vannak olyan klasszikusok, amelyeket a szülők újra és újra meghallgatnak a szülőszobán. Ed Sheeran két dallal is felkerült a listára: a Perfect és a Thinking Out Loud című számait is szívesen hallgatják a szülő nők, de a The Beatles, a Fleetwood Mac, Nora Jones, John Legend és a Coldplay szintén népszerű előadók voltak a lejátszási listákon.

szules-vajudas-zene-spotify-only-love

Az elemzést végző Reassured biztosítási cég szerint a „szülős dalok” keresése 23%-kal nőtt az elmúlt 12 hónapban, mivel egyre több szülő vágyik személyesebb, meghittebb szülésélményre. Egy szóvivő így nyilatkozott: „A zene az egyik legjobb dolog, amellyel nyugodtak maradhatunk, amikor az események elárasztanak minket. A pihentetőbb zene megnyugtatja az elmét, és segít mentálisan felkészülni arra, ami ezután következik, ami nagyon fontos a szülés során.”

A listavezető sláger talán megdöbbentő lehet: Ben Howard Only love című dala végzett az első helyen – a kellemes hangzású, akusztikus szám egy régebbi, de kétségkívül megható zene. Itt meg is lehet hallgatni:

Alább pedig olvasható a teljes lista:

1. Only Love, Ben Howard

2. Better Together, Jack Johnson

3. Here Comes The Sun, The Beatles

4. Sunrise, Nora Jones

5. Follow The Sun, Xavier Rudd

6. Perfect, Ed Sheeran

7. Landslide, Fleetwood Mac

8. All Of Me, John Legend

9. Ocean Eyes, Billie Eilish

10. Thinking Out Loud, Ed Sheeran

11. Your Song, Elton John

12. Dreams, Fleetwood Mac

13. Fast Car, Tracy Chapman

14. Push It, Salt-N-Pepa

15. The Scientist, Coldplay

16. Blackbird, The Beatles

17. Yellow, Coldplay

18. I Won’t Give Up, Jason Mraz

19. Shallow, Lady Gaga

20. Heartbeats, José González

Forrás: The Huffington Post Fotó: Getty Images

Olvass tovább!