Ashley Graham majdnem belehalt az ikerszülésbe

2022. május 26.
Valakinek folyamatosan az arcát kellett csipkednie, hogy eszméleténél tartsa Ashley Grahamet a szülés közben. A modell majdnem belehalt ikerfiai születésébe.

Négy hónapja szülte meg ikerfiait, ám eddig nem tudott beszélni a traumatikus élményről Ashley Graham, aki többször elájult és több liter vért vesztett második szülése közben. A most már háromgyermekes anyuka 2020 februárjában adott életet idősebb fiának, Isaacnek, ikrei, Malachi és Roman 2022 januárjában érkeztek meg.

ashley-graham-szules

Ahogy az első gyermekének, úgy az ikreinek is otthon adott életet – vízben szüléssel –, ám ezúttal nem volt minden zökkenőmentes, és a 34 éves Graham majdnem elvérzett. „A hangulat nagyon eufórikus volt a szülés után, ám a dolgok gyorsan megváltoztak – mondta a modell. – A következő, amire emlékszem, hogy a szülésznőre néztem, és azt mondtam, nem érzem jól magam, azt hiszem, le kell feküdnöm, majd elájultam.”

„Csak arra emlékszem, hogy valaki gyengéden megérinti az arcom, amiről kiderült, hogy valaki épp teljes erővel csipkedte az arcomat, valaki fogta a kezem, a férjem, Justin a fülembe beszélt, imádkozott, és valaki egy tűt bökött a karomba. Aztán sötétséget láttam és csillagokat.”

Amikor Ashley Graham magához tért, mindenütt vért látott maga körül, miközben az emberek próbálták őt visszahozni. „Nem akarták elmondani nekem akkor még, hogy több liter vért vesztettem. Nem akarták azt sem elmondani, hogy az egyik szülésznőnek át kellett fordítania, és a szeméremcsontomon keresztül erősen nyomnia, hogy elálljon a vérzés – folytatta Graham. – Azt sem akarták elmondani, hogy a véna a karomban szétment, és nem tudták a gyógyszert sem beszúrni, ezért a kézfejemben kerestek másik vénát.”

Graham négy napig feküdt a szülés után, egy hétig járni sem tudott, és közel két hónapig nem tudott kilépni az otthonából, annyira gyenge volt. 

Arról is beszélt a modell, hogy egy évvel korábban, 2021 februárjában volt egy vetélése, ami végtelenül lesújtó érzés volt számára, sok idő kellett hozzá, hogy feldolgozza.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!